Vágólapra másolva!
A viola gárda nem áll valami jól a campionatóban, hiszen hét mérkőzés után a kieső helyek egyikén tarózkodik, ráadásul legjobb támadója, Enrico Chiersa súlyos sérülése miatt még sokáig nem léphet pályára. A firenzeieknek azonban sikerült megtalálniuk a csatár helyettesét a veterán Maurizio Ganz személyében, aki, mivel csapat nélkül állt, az átigazolási időszakon kívül is szerződtethető volt.

A veterán csatár most Mancini együtte-
sénél próbálkozik

A következő bajnokságban azonban mindössze egyszer vetették be, ezért 1988 nyarán elhagyta Genovát, és Monzába igazolt. Itt, a Serie B-ben szerezte meg első profi gólját, amit még nyolccal meg is toldott.

A rá következő bajnokságot ismét új csapatban kezdte, mégpedig a Parmában, amely akkoriban még csak a Serie B-ben vitézkedett. Itt nem ment olyan jól neki, mert csak öt alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

1990-ben, tehát egy szezon után ismét új csapatot keresett magának, és a szintén második ligás Bresciába szerződött. Itt előbb tíz gólig jutott, majd egy évre rá már tizenkilencszer talált be. Nem is maradt a másodosztályban, hanem az élvonalba igazolt, mégpedig az Atalantába.

Bergamóban az első idényében megfelelt a várakozásoknak, mert tizennégy góllal a csapat legeredményesebb futballistája lett. A következő évben sem ment olyan rosszul neki, mert bár csak kilenc gólt szerzett, de tízzel kevesebb találkozón játszott. A csapat kiesett az élvonalból, de Ganz velük tartott, és a Serie B-ben az 1994-95-ös szezonban húsz találkozón tizennégy gólt rúgott.

A nagy áttörés 1995 nyarán sikerült a számára, amikor is az Internazionale hívta soraiba. Milánóban sem okozott csalódást, hiszen első idényében tizenháromszor volt eredményes, majd a rá következőben is tizenegyig jutott. Az ez utáni bajnokságot is az Interben kezdte, és az első négy fordulóban kétszer is eredményes volt. Később azonban az Inter szupersztárjai mellett nem kapott lehetőséget, és ezért 1997 decemberében eligazolt, mégpedig a városi riválishoz, az AC Milanhoz. Itt a szezon hátralévő részében négy gólt szerzett.

A következő idényben ötször volt eredményes, majd 1999 nyarán kölcsönadták őt a Veneziának, és a velencei együttesben hat találatig jutott. A legutóbbi szezont viszont már az Atalantában töltötte, és itt is jó volt öt gólra. A bergamóiak a nyáron nem tartottak igényt rá, de Ganz nem sokáig volt csapat nélkül: a napokban a Juventusszal hozták hírbe, de végül a Fiorentina ajánlatát fogadta el.

Korábban:

A nap játékosa: Dejan Stankovic (Lazio)