Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal a magyar futballszurkolók is jól emlékeznek a román Marius Niculaére, hiszen a támadó a legutóbbi világbajnoki selejtező-sorozatban három gólt is rúgott Király Gábornak. A játékos a nyáron szerződött a Dinamo Bucuresti-ből a portugál Sporting Lisboába, ahol megy is neki a játék, ám a két klub kissé hajba kapott a futballista vételárát illetően.

Niculae eredetileg 2001-ig kötött szerződést előző egyesületével, a bukaresti Dinamóval, és ennek megfelelően ügynöke, Giovanni Becali már tavasszal felhívta a nyugati egyesületek figyelmét, hogy védence ingyen igazolható. A tehetséges játékos iránt volt is érdeklődés, és leginkább a Sporting Lisboa szerette volna megszerezni, ám a portugáloknak a nyáron meglepődve kellett tapasztalniuk, hogy a román egyesület szerint Niculae-t 2005-ig szerződés köti a Dinamóhoz. Mit volt mit tenni, a Sporting megegyezett a bukarestiekkel, és a végső vételár kétmillió font lett, amelynek első részletét azonnal át is utalták a román egyesületnek.

Igen ám, de Niculae édesapja, aki egyébként egykoron kiváló cselgáncsozó volt, és jelenleg edzőként keresi a kenyerét, váltig állította, hogy fia semmilyen szerződést nem írt alá a Dinamóhoz. Véleménye szerint a klub sportigazgatója, Cristian Borcea nemes egyszerűséggel a kontraktus alá hamisította a focista aláírását annak érdekben, hgy a Dinamónak ne kelljen ingyen megválnia a játékostól. "Borcea már korábban is zsarolt minket. Három vagy négy évvel ezelőtt a fiammal aláíratott egy üres papírlapot, és Marius akkoriban még volt olyan zöldfülű, hogy ezt meg is tette. Borcea később egy takaros kis kontraktust kanyarított a szignó köré, számára kedvező feltételekkel, így kizárt dolog, hogy még egyszer rá tudta volna venni a fiamat arra, hogy bármit is aláírjon neki" - állította Niculae papa. Fiacskája némileg drasztikusabban fogalmazott. Amikor a grúzok elleni válogatott találkozóra hazautazott, kijelentette: "Borcea jobban jár, ha nem tartózkodik Bukarestben, amikor én is ott vagyok, mert ha találkozom vele, akkor eltöröm a nyakát."

Az esetet megtudva a Sporting természetesen azonnal leállt a további részletek törlesztésével, de 700 ezer fontot már így is átutalt a Dinamo bankszámlájára. A portugálok addig nem hajlandóak kifizetni a maradék összeget, amíg a bukarestiek nem tisztázzák a helyzetet. Borcea szerint azonban a helyzet kristálytiszta. "Ha nem fizetnek a hónap végéig, annak konzekvenciái lesznek" - jelentette ki, minden bizonnyal arra gondolva, hogy akár a focista játékjogát is felfüggeszthetik. Hogy tovább bonyolítsa a helyzetet, az ügyben megszólalt a portugál labdarúgó-liga is, amelynek vezetője, Guillerme Aguiar kiállt a Sporting mellett. "Ha a lisszaboniak kérik, mindent meg fogunk tenni, ami a módunkban áll, hogy segítsük őket. Végtére is a játékosnak kell a legjobban tudnia, hogy milyen szerződést írt alá" - állította.

Korábban:

Az olaszok kétgólos győzelemre álltak be