Vágólapra másolva!
Első hazai győzelmét szerezte ebben a bajnokságban a végig támadó és több gólhelyzetet kidolgozó Győri ETO.

Borsodi Liga, 15. forduló:
Győri ETO - Kispest-Honvéd 2-1 (1-1)
Győr, 2000 néző
vezette: Szarka
Győri ETO: Sebők - Bognár, Böjte, Dienes - Baumgartner, Golovic, Farkas, Szanyó, Vasas - Dulcea (Balla 91.), Vayer (Oross 70.)
Kispest-Honvéd: Udvarácz - Pintér, Téger, Lőrinc - Babos (Lipták 42.), Füzi K.(Borgulya 93.), Piroska, Balint, Aranyos - Faragó (Hercegfalvi 62.),
Sasu
gól: Dulcea (12.), Szanyó (88.), illetve Sasu (16.)
sárga lap : Golovic (19.), illetve Téger (40.), Aranyos (90.)

A hétközi zalaegerszegi súlyos vereség elvette a győri szurkolók kedvét a labdarúgástól, és a hideg őszi estében sokan a meleg szobákat választották a mérkőzés helyett. Tamási Zsolt elsőrendű feladata is az volt a héten, hogy rendet tegyen a fejekben és egyúttal igyekezzen elfeledtetni a szerdai kudarcot.

Az első helyzet Szanyó előtt adódott, aki Vayer beadása után rosszul találta el a labdát a Honvéd kapuja előtt. Nem sokkal később aztán megtört a jég, vezetést szerzett az ETO. Erre a Haladás elleni meccs óta nem volt példa, ráadásul akkor sem nyertek a győri zöld-fehérek. A 12. percben Baumgartner ívelt középre a jobb oldalról, Babos elvétette a labdát, ami az érkező Dulceáról, 3 méterről a kispesti kapuba pattant, 1-0. Nem sokáig örülhettek a vezető gólnak a győriek, mert Farkas szabálytalansága után szabadrúgáshoz jutott a Kispest 22 méterre a hazaiak kapujától. Sasu lövése a sorfalon megpattanva, Sebőköt becsapva, vágódott a háló közepébe, 1-1.

Hatalmas hazai mezőnyfölényben telt el az első félidőből még hátralévő fél óra, a piros-feketék jóformán alig lépték át a félpályát. Helyzetek is adódtak az ETO játékosai előtt, ezekből azonban nem született gól. Dulcea ollózása után a kapu mellett szállt el a labda, aztán Szanyó mesteri szöktetésével Vayer tört kapura, 12 méteres lövése a kifutó Udvarácz lábáról vágódott ki. A hajrában Vayer tette le a labdát az érkező Dulcea elé, a román csatár 17 méteres lövését Udvarácz a bal sarok elől ütötte szögletre.

A második játékrészt Pintér fölélövése vezette be, aztán a másik oldalon Vayer vetődve fejelt 6 méterről a kispesti kapu fölé. A vendégek a 63. percben érték el az első szögletet. Piroska beívelését Hercegfalvi csúsztatta meg, Sebők a gólvonalon elvetődve csípte el a labdát. A hajrára nyomasztóvá vált az ETO fölénye, helyzetek is adódtak, mégis úgy tűnt, lehet, hogy a Kispest egy szerencsés góllal elviszi az egyik pontot. Az utolsó percekben aztán ismét fordult a kocka és megint (mint az MTK ellen) Szanyó volt a "fordító". Bognár beadása után a tisztán maradt középpályás 5 méterről fejelt a kapu jobb oldalába.

Megszerezte tehát első hazai győzelmét ebben a bajnokságban a Győri ETO. Legutóbb júniusban a Matáv legyőzésekor örülhettek hazai pályán a zöld-fehérek, de azóta is csak a Kispestet fektették két vállra a Bozsik-stadionban. Szanyó góljával a csapat stílszerűen köszöntötte fel edzőjét: Tamási Zsolt ugyanis ezen a napon ünnepelte 36. születésnapját.

Tamási Zsolt: "Gratulálok a csapatnak. Úgy láttam, szenzációs akarattal és olykor gördülékenyen játszottka a srácok. Bízom benne, az első hazai siker feloldja bennük az eddig meglévő görcsöt.

Glázer Róbert: "Gyengén játszottunk, az ETO sokkal jobban akarta a győzelmet. Kevés helyzetet dolgozunk ki, ennek ellenére nem sok hiányzott ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.