Vágólapra másolva!
A hétvége kétségtelenül legnagyobb rangadóját Rómában rendezték, ahol a két helyi csapat mérkőzött meg egymással. A pályaválasztóként szereplő AS Roma az első perctől kezdve támadólag lépett fel, de a vezetést csak a szünet után tudta megszerezni a csereként beállt Marco Delvecchio révén, aki az argentin Gabriel Batistutát váltotta.

Fotó: Reuters
Delveccho (j) a Lecce ellen ziccerek tömkelegét hibázta el, a városi riválisnak lőtt góljával minden "bűne" feledve
csatár

A következő két összecsapáson már kezdő is volt, és ezen kívül még egy alkalommal lépett pályára abban a szezonban. Ebben az időben olyan vetélytársai voltak a csapatba kerülésért vívott harcban, mint Klinsmann, Fontolan vagy Nicola Berti, így nem volt meglepő, hogy a fiatal támadót a klub kölcsönadta a másodosztályú Veneziába. A lagúnák városában Delvecchio húsz mérkőzésen lépett pályára a következő szezonban, és háromszor volt eredményes a Serie B-ben. Csak egy szezont töltött a másodosztályban, hiszen a következő évben már az Udinese színeiben szerepelt. Itt nem igazán találta meg a számítását, hiszen csak hétszer lépett pályára, és gólt sem szerzett. 1994 nyarán aztán visszahívta őt az Inter.

Összesen huszonkilenc alkalommal szerepelt ebben a szezonban, többnyire csereként, és négy gólt rúgott. A következő idényt is az Interben kezdte, négy mérkőzésen szerepelve gólt is szerzett, de a kilencedik forduló után a milánóiak elcserélték őt az AS Romában szereplő Marco Brancáért. A fővárosi csapatban aztán magára talált Delvecchio, hiszen a szezon hátralévő részében tíz alkalommal volt eredményes. Azóta a Roma csapatában stabil kezdőembernek számít, amit gólokkal hálál meg. Az 1996-97-es bajnokságban ugyan csak négyszer talált be, de ezt követően hét alkalommal mattolta az ellenfelek kapusait, és újabb egy évvel később 18 gólig jutott.

Jó teljesítményének hatására a válogatottba is bekerült, először a világválogatott elleni barátságos meccsen húzhatta fel a címeres mezt, és azóta már 13-szor szerepelt a squadra azzurrában, és három gólig jutott. A legutóbbi bajnokságban mindössze három gólt szerzett, Capello ennek ellenére bízott benne, és Delvecchio most a Lazio elleni derbin bizonyított.

Korábban: