Vágólapra másolva!
A vendégcsapatok közül csak kettő tudott pontot szerezni a francia bajnokság 12. fordulójában, ám mindkét együttes a maximális pontszámot vitte magával. A listavezető RC Lens a Rennes otthonában győzött, míg a sereghajtó FC Nantes végre megszerezte első győzelmét a Sochaux ellen. Igaz, a Kanárik ezzel még mindig nem tudtak elmozdulni az utolsó helyről, de legalább közelebb kerültek az előttük állókhoz.

A tabella élén álló Lens az előző idényben a kiesés ellen küzdött, de a jelenlegi pontvadászatban remekül megy a csapatnak annak ellenére, hogy az egész bajnokság egyik legkisebb játékoskeretével rendelkezik. A Vér és Arany (ez a klub beceneve az egyesület emblémáján látható színek miatt) negyedóra alatt kétgólos előnyhöz jutott a Rennes otthonában, és mindkét találatot az a Valerien Ismael szerezte, akit az előző idényben valósággal elzavartak a klubtól. Az új tréner, Joel Muller azonban igényt tartott a játékosra, visszahívta őt a Strasbourgtól, ahová kölcsönadták, és a futballista ezt remek játékkal hálálja meg, és a tegnapi duplájával már három gólnál jár a szezonban. A Rennes ugyan még az első félidőben szépített, de a Lens ezúttal jobban vigyázott az előnyére, mint pár héttel ezelőtt, amikor a PSG ellen 2-0-ról sem tudott nyerni.

Az éllovasok közül a Lille OSC tartani tudta a lépést a Lensszal, hiszen a Bajnokok Ligájában is szereplő gárda 2-0-ra verte a Metzt, amely legutóbbi négy találkozóján nem tudott gólt szerezni. A BL-ből ugyancsak idő előtt búcsúzó Olympique Lyon viszont kikapott az AS Monacótól, és ezzel visszacsúszott a negyedik helyre. A lyoniak védelme meglehetősen tartalékos volt, hiszen sérülés miatt Edmílson, Cacapa és Déflandre is hiányzott, és a hátsó alakzat ennek megfelelően könnyen sebezhető volt: az első játékrészben Bierhoff és Nonda is mattolni tudta Grégory Coupet kapust. A német csatárnak ez már a harmadik gólja volt, amióta szezon közben a Monacóba szerződött. A Lyon részéről már csak szépítésre tellett Govou részéről.

Ajánlat:

A bajnokság állása

Korábban: