Vágólapra másolva!
A Skót Labdarúgó Szövetség részéről hivatalosan megerősítették, pozitív fordulatot vettek a Sir Alex Fergusonnal folytatott tárgyalások. A Manchester Unitedet nyáron elhagyó skót szakember eddig is nagy hajlandóságot mutatott, hogy részt vegyen hazája labdarúgásának felvirágoztatásában, csupán az ellen tiltakozik, hogy leüljön a kispadra.

A Manchester-Leeds találkozó előestéjén a szövetség elnöke, Jack McGinn és ügyvezetője David Taylor a korábbi szövetségi kapitány, Andy Roxburgh társaságában találkozott Fergusonnal. A téma a válogatottnál korábban nyolc évig dolgozó Craig Brown utódjának a megtalálása volt, de a szövetség részéről tagadták, hogy Ferguson első visszautasítását követően újra neki ajánlották volna a kapitányi tisztséget. "Alex továbbra is kifejtette, hogy nagy érdeklődést tanúsít a futballunk iránt" - mondta Taylor "Kifejezte segítő szándékát, s abban maradtunk, hogy még többször találkozunk."

Ferguson, aki Glasgow-ban született, ott is nőtt fel, s játékosa volt a Rangersnek, kifejtette, a nagy stresszel járó edzői tevékenységre nem vágyik. Nem hivatalos értesülések szerint a szövetség olyan posztot adna neki, amelyben felelne az egész koncepcióért, de a szövetségi kapitánynak kellene azt végrehajtania. Azonban ebben az esetben az sem mellékes, hogy ki lenne az a szakember, aki elvállaná, hogy a "Sir" a főnöke legyen, de az "idegbajt" ő kapja.