Vágólapra másolva!
A Liverpool labdarúgó klub ügyvivője, David Moores sajtótájékoztatón jelentette be: reméli, hogy Gerard Houllier minél elôbb visszatérhet, s a klub történetének legjobb csapatát építheti.

Moores járt a kórházban Houllier betegágyánál, s a francia tréner elmondta, csak a műtét után döbbent rá, milyen közel is volt a halálhoz, 11 órás beavatkozásra volt szükség, hogy elkerülje a közvetlen infarktusveszélyt.

"Ha Gerard felépül, minden idők legjobb Liverpoolját építheti fel. Ehhez a munkához olyan ember kell mint ő: szenvedélye, sőt szerelme a klub" - így Moores. A szakember vágya, hogy mielőbb hozzáláthasson ehhez a grandiózus munkához.

Arról is szó esett, miért Phil Thompson került az edzői székbe, amíg Houllier meggyógyul. "Sokan azt látták volna jó megoldásnak, ha hozunk valakit az együtteshez. De ez tekintélylhiányt tükrözött volna. Saját magunk munkáját értékeltük volna le azzal, hogy idehozunk valakit. Nekem ez eszembe sem jutott" - folytatta az ügyvivő. "Az viszont igen, hogy valaki az edzői stábból lépjen ideiglenesen Houllier helyére. Ezzel utólag Gerard is egyetértett. Mi több bevallota: ha nem hinne azokban, akikkel együtt dolgozik, akkor nem lenne értelme a munkának."

Korábban:

Thury Gábor