Vágólapra másolva!
Tovább folytatódott a Chievo tündérmeséje a campionatóban, és ez még akkor is hatalmas meglepetésnek számít, ha mindezt már a szombati mérkőzések után sejteni lehetett. A rangadókon született eredmények (na meg a Milan Bologna elleni döntetlenje) hatására ugyanis a Chievo előtt adott volt a lehetőség, hogy előnyét négy pontra növelje, és a veronai együttes nem is szalasztotta el a sanszot.

Az újonc gárda a Torinót fogadta, és bár az eredmény azt mutatja, hogy sima győzelmet aratott, a 3-0-s diadalhoz a hazaiak kapusának, Cristiano Lupatellinek a remek teljesítményére is szükség volt, hiszen a portás, aki az előző idényben az AS Romával bajnoki címet szerzett, három alkalommal is földöntúli bravúrral hárította a vendégek próbálkozását. A másik oldalon a veterán Luca Bucci viszont háromszor is kapitulált, és mindhárom találat hasonló körülmények között született: a hazaiak egyik futballistája elszaladt a szélen, beadását pedig középen érkező társa fejelte (illetve a harmadik gólnál rúgta) a kapuba. Ez is bizonyítja, hogy a futball rendkívül egyszerű játék.

A lefújást követően a Chievo elnökét, Luca Campadellit szokás szerint megkérdezték csapata bajnoki esélyeiről, mire ő a szokásos választ adta: "Még csak eszembe sem jutott a dolog. Hányszor kell még elmondanom, hogy az egyetlen célkitűzésünk a kiesés elkerülése." Neki legyen mondva...

A forduló előtt a Chievo mögött az AC Milan állt a második helyen, és a rossonerik a múlt héten az Inter ellen aratott 4-2-es diadal után fokozott önbizalommal várták a Bologna elleni meccset. A találkozó persze eleve nehéznek ígérkezett, hiszen a Bologna az egész idény folyamán mindössze három gólt kapott, és a milánóiak a Seria A csapatainak többségéhez csatlakozva szintén nem tudták bevenni a vendégek kapuját. Az összecsapás a második félidőben amolyan "Ki marad a végén"-re változott a Milan részéről: a szünetben Ruí Costát kellett lecserélni sérülés miatt, majd Andrij Sevcsenko orra tört el csúnyán egy ütközés után, majd Paolo Maldininek kellett lebicegnie a pályáról, és mivel a hazaiaknak ekkor már nem volt több cseréjük, az utolsó percekben mindössze tíz emberrel játszottak. Az olasz sajtó igen hamar elfelejtette a városi derbin elért győzelmet: a meccs után az első kérdés így szólt a Milan mesteréhez, Fatih Terimhez: "Mit gondol, veszélyben van az állása?"

Tovább lopakodott felfelé a tabellán a Brescia, amely a sereghajtó Veneziát győzte le 3-2 arányban. A hazaiak első gólját természetesen Roberto Baggio szerezte, aki annak ellenére pályára lépett, hogy a múlt heti sérülése után négyhetes pihenőt jósoltak neki. Könnyen lehet, hogy a szupersztárnak valóban ki kell majd hagynia egy kis időt, mert ismét igen keményen beleszálltak a térdébe. Cseréje, Luca Toni azonban tökéletesen pótolta "Copfocskát", hiszen a nyáron rekordösszegért leigazolt támadó kétszer volt eredményes.

Korábban: