Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa második fordulójának visszavágói közül hármat is ma rendeznek, de kis túlzással mindenki csak egy találkozóról beszél: az olasz Internazionale Wisla Kraków elleni meccséről, hiszen lehetséges, hogy ezen a találkozón ismét pályára lép a milánóiak brazil futballistája, Ronaldo. Azért ne feledkezzünk meg a másik két összecsapásról sem: a bolgár Litex Lovecs kétgólos előnnyel fogadja a német másodosztályú Union Berlint, míg a görög AEK Athén idegenbeli egygólos győzelmét követően látja vendégül a horvát NK Osijeket.

Az Inter két hete az első meccsen 2-0-ra nyert lengyel ellenfelével szemben, ám azóta nem nagyon megy Héctor Cúper csapatának, hiszen a milánói derbin 4-2-es vereséget szenvedett a Milantól, majd a Juventusszal gól nélküli döntetlent játszott. Az eredmények tükrében a drukkerek már nagyon várják két "csodacsatáruk", Christian Vieri és Ronaldo felépülését (pedig a gyengébb eredményekért legkevésbé sem a két támadó, Mohammed Kallon és Nicola Ventola okolható), és a brazil saját bevallása szerint már játékra kész.

Cúper jelölte is a Krakkóba utazó 18 fős keretbe, de minden bizonnyal csak a kispadra ülteti, hiszen nem árt az elővigyázatosság: Ronaldo legutóbb is egy UEFA-kupa meccsen, az FC Brasov ellen lépett pályára. Ám ha az eredmény megfelelően alakul a milánóiak számára, akkor minden bizonnyal a második játékrészben pályára küldi legnagyobb sztárját. A közvéleményt és az újságírókat természetesen csak ez foglalkoztatta, és a Cúper igen egyszerűen válaszolt a rá záporozó kérdésekre a tegnapi sajtótájékoztatón: "Azt hiszem, hogy Ronaldo képes lesz arra, hogy tökéletesen felépüljön, és ismét a világ legjobb játékosa legyen."

A bolgár Litex Lovecs két héttel ezelőtt idegenben is kétgólos győzelmet szerzett a német másodosztályban szereplő Union Berlin ellen, így aligha lehet kétséges, hogy sokkal esélyesebb a továbbjutásra, ám a lovecsi együttes edzője, Ferario Szpaszov nem akarja, hogy kiénekeljék a sajtot a szájából. A tréner még jól emlékezik arra, hogy két évvel ezelőtt csapata a lengyel Widzew Lódz ellen háromgólos előnye ellenére esett ki. Pedig az előzmények alapján nincs mitől félnie, az Union Berlinnek az utóbbi időben nem nagyon megy a játék, a berlini gárda legutóbbi három meccsén a német másodosztályban vereséget szenvedett.

A fővárosiak trénere, a bolgár Georgi Vasziljev ugyanakkor nagyon szeretne bizonyítani hazájában, és minden bizonnyal három honfitársát is pályára küldi majd Hriszto Koilov, Emil Kremenliev és Kosztadin Vidolov személyében. A szintén a játékoskeretben szereplő magyar Bozsik Levente viszont valószínűleg nem kap játéklehetőséget, mint ahogy az Eszékben légióskodó Radics Zsoltot sem nevezték a kezdő tizenegybe a görög AEK Athén ellen.

Korábban: