Vágólapra másolva!
Elég nehéz periódust hagyott maga mögött a Matáv Compaq Sopron labdarúgócspata. A Reszeli Soós István vezette legénység a legutóbbi hat fordulóban mindössze két pontot szerzett és a 6. helyről visszaesett, állt már a 10. helyen is a jelenleg 9. távközlési együttes. A Vasas elleni összecsapás kapcsán először az utóbbi hetek gyenge mérlegének a hátteréről faggattuk a szakvezetőt

- A legutóbbi hat fordulóban csupán két pontot szerzett az együttes. Minek tulajdonítja az eredménytelen szereplést?
- Úgy gondolom, bennünket most ért el az a hullámvölgy, amely a hosszú és a tavalyi évad után gyakorlatilag pihenő nélkül induló bajnokságban az MTK-t leszámítva eddig szinte minden csapatot elért. Nagy lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, hiszen lehetőségünk lett volna a középmezőny első felépbe kerülni, ám ezzel a sorozattal visszaestünk. Tény, hogy a játékunkban sok volt a hiba, de akadtak olyan tanulságai is ennek az időszaknak, amelyek elemezve, amelyekből levonva a következtetéseket előbbre léphetünk. Amikor a Debrecen és az Újpest ellen Nagy Tamás és Somogy hiányzott, a támadójátékunk lett gyenge, a Videoton ellen eltiltás miatt nem játszhatott Vincze Gábor és Salagean, akkor a védekezésünk esett szét. A teljes keret erőssége még nem érte el a kívánt szintet, nagy gond néhány kulcsember kiesése. Sajnos egyéni hibák is közrejátszott abban, hogy elvesztettünk néhány meccset. Mindebben természetesen megvan az én felelősségem, de úgy gondolom, bizonyos folyamatokat nem szabad siettetni, és továbbra is szeretnénk azt a sokpasszos, ritmusváltásokon alapuló játékot játszani, amely korábban sikereket eredményezett. Valóban egy gyengébb szakaszon vagyunk túl.

- Már teljesen múlt időben beszél a rossz sorozatról. Biztos, hogy túljutott a hullámvölgyön a csapat?
- Úgy érzem, egyértelműen. Dunaújvárosban már megítélésem szerint jól helytállt a társaság. Ott, ahogy mondani szokás "benne van a pakliban" egy vereség, úgyhogy ha ez nem egy ilyen rossz széria közben kapunk ki a Dunaferrtől, hamarabb túltette volna rajta magát a gárda. Amióta én itt dolgozom, a Haladás elleni meccs volt az első olyan nagyon kiélezett találkozó, amelyet nem tudott megnyerni a csapat, de a teljesítmény,a játék szerintem meggyőző volt. Helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, az ellenfél kapusa volt a mezőny legjobbja, nálunk meg újra jött egy hiba, így végül két pontot elvesztettünk. A Fradi ellen a második félidő elejét leszámítva kifejezetten jól futballozott a csapat, sajnos ott is az kitűnően védett az ellenfél kapusa. Felépültek a kulcsemberek, kezd újra összeállni a játék, ráadásul elég régen nyert a csapat, ki vagyunk éhezve a sikerre.

- Az előbb említette, hogy a Haladás elleni meccs az első olyan kiélezett találkozó volt, amelyet nem tudott megnyerni a csapat, amióta itt dolgozik. A szombati, Vasas elleni derby, ha lehet még élesebbnek tűnik.
- Így van, nyilván az "életéért küzd" majd a Vasas. Nekünk nem szabad azzal törődnünk, hogy hol állnak a táblázaton a piros-kékek, csak a szakmára kell koncentrálnunk, meg kell oldanunk a feladatot, azaz le kell győzni a Vasast. Mindig próbáltam arra törekedni, hogy a játékosok reálisan értékeljék magukat, igyekeztem figyelemztetni őket, ne "szálljanak el" maguktól, amikor jó passzban volt a társaság, a rossz sorozat közben pedig próbáltam éreztetni velük: nem gyengék, de volt néhány balszerencsés meccsük. Ami a Vasast illeti, van több kiváló képességű, válogatott szintű labdarúgója a piros-kék együttesnek, gondolok itt elsősorban Juhárra, Tóth Norbertre és Vinczére, de úgy érzem, szervezett játékkal, pontos, gyors akciókat vezetve csapatom le tudja győzni szombaton az ellenfelét.

Botár László

Korábban: