Vágólapra másolva!
Marcelo Salas súlyos sérülését követően a Juventusnak csak három csatára maradt, márpedig ez nem valami biztonságos dolog egy fárasztó idény közben. A torinóiak jelenleg ugyan nem vehetnek új játékost, de amint az átigazolási időszak megkezdődik januárban, biztosan szerződtetnek majd valakit a csatársorba. A csapat támadója, David Trézéguet szerint erre a legmegfelelőbb a fiatal Djibril Cissé lenne.

Az elmúlt pár hétben meglehetősen sok futballistával hozták kapcsolatba a Juventust, szóba került a hírek szerint például Luca Toni, Roberto Muzzi és Hakan Sükür szerződtetés is, sőt, utóbbi saját elmondása szerint már meg is egyezett a torinóiakkal.

Január elsejéig azonban még sok idő van hátra, így könnyen lehet, hogy a Juve majd valaki mást szerződtet, és Trézéguet azt szeretné, ha az új szerzemény honfitársa, Djibril Cissé lenne. Cissé jelenleg az AJ Auxerre gárdájában szerepel, és a nyáron került a figyelem középpontjába, amikor a junior-világbajnokságon hat gólt szerzett. Ezt követően a francia bajnokságban is remekül ment neki a játék, az első meccsen a Rennes ellen mindjárt négyszer volt eredményes, ám később megsérült, és csak nemrégiben épült fel. Trézéguet szerint ő lenne a megfelelő megoldás a Juve problémáira.

"Remek lenne, ha még egy francia játékos lenne a klubnál. Ráadásul Cissé is sokat profitálhatna a dologból, hiszen rengeteg tapasztalatot szerezhetne, és a beilleszkedés sem lenne nehéz a számára" - magyarázta Trézéguet.

Korábban:

A nap játékosa: Djibril Cissé (Auxerre), 2001.07.29.