Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa második fordulójának legnagyobb szenzációját a Hapoel Tel-Aviv okozta a Chelsea kiverésével. Halmai Gábor és Pisont István csapata a Lokomotiv Moszkvával játszik a harmadik fordulóban.

Az angolok azt mondták a visszavágó előtt, hogy nem lesz gond, hiszen Izraelben hét legjobbjuk nélkül kaptak ki 2-0-ra. Pisont és Halmai csapata aztán megmutatta, két hete nem a sérülésre, illetve a repülés biztonságára hivatkozó, távollevő angolok miatt nyertek. A Chelsea a teljes csapatával is csak 1-1-re volt képes.

Halmai Gábor, aki végigjátszotta a londoni visszavágót, elmondta, felkészültek rá, hogy az első húsz perc nagyon kemény lesz. Az is volt, az angolok két óriási helyzetben is hibáztak, de a félidő derekán Pisont átadásából Osterc a Hapoelnek szerzett vezetést. Mivel az angoloknak már négy gólt kellett volna rúgniuk a továbbjutáshoz, nyugodtan focizhatott a Hapoel.

"Szenzációsan védett a kapusunk" - mesélte Halmai. "Az egyik angol újság a legmagasabb osztályzattal 10-esre minősítette Elimelech teljesítményét. A hazai drukkerek megtapsoltak bennünket, és ahogy hallottam, háromezer szurkolónk közül sokan megmártóztak London néhány szökőkútjában."

Nem is csoda, hiszen izraeli csapat sohasem jutott még az UEFA-kupa harmadik fordulójába.

Korábban: