Társoldalunk:

A nap játékosa: Fernando Morientes (Real Madrid)

A hétvége kétségtelenül leginkább várt találkozója a spanyol szuperrangadó, a Real Madrid-FC Barcelona összecsapás volt, amely végül a királyi gárda győzelmét hozta. A madridiak első találatát az a Fernando Morientes szerezte, aki meglehetősen régóta nem talált be a Primera Divisiónban: utolsó bajnoki gólját ugyanis még márciusban szerezte.

Morientes - ha egészséges -
feltartózhatatlan
Morientes a Céceres nevű városkában látta meg a napvilágot 1976. április 5-én, és első egyesülete az Albacete volt, amelynek színeiben 1993. november 7-én mutatkozhatott be a Primera Divisiónban a Tenerife ellen. Ebben a szezonban még csak két találkozón szerepelt, de a következő idényben már húsz alkalommal vetették be, és ekkor öt gólt is szerzett.

Minderre a Real Zaragoza vezetői is felfigyeltek, és szerződtették az ifjú támadót. Morientes 1995 nyarán ifjúsági világbajnoki címet szerzett a spanyol válogatottal, majd a Zaragozában futószalagon kezdte gyártani a gólokat, előbb 13, majd pedig 15 alkalommal volt eredményes.

Ezt követően vette meg őt a Real Madrid, amelynek színeiben az 1997-98-as idényben 12 gólt rúgott, megnyerte a Bajnokok Ligáját, és 1998 márciusában a svédek ellen bemutatkozhatott a nagyválogatottban is, nem is akárhogyan: az első öt percben két gólt szerzett. Az 1998-99-es idény még jobban sikerült a számára, hiszen ekkor 19 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, mégpedig úgy, hogy az utolsó öt bajnokin nyolcszor volt eredményes.

Ehhez képest a legutóbbi két bajnokság gyengébben sikerült a számára, az elmúlt szezonban például csak hat gólig jutott, igaz, sérülése miatt sok meccset kihagyott. A jelenlegi idényben sem ment neki a góllövés, de a Barca ellen, a lehető legjobbkor ismét megtalálta góllövő cipőjét.

Korábban:

A nap játékosa: Claudio Pizarro (Bayern München)