Vágólapra másolva!
A Chievo Verona szombati döntetlenje lehetővé tette az üldözők számára, hogy felzárkózzanak a listavezető mögé, ám a veronaiak mögött 15 ponttal sorakozó együttesek közül egyedül az Inter tudta begyűjteni a három pontot. A Roma legalább egy döntetlenre jó volt az Atalanta ellen, ám az AC Milan kikapott a Torinótól, és így ismét felerősödtek a Fatih Terimet kritizáló hangok.

A címvédő bergamói vendégjátékára kissé tartalékosan érkezett, hiszen mindössze három hadba vethető támadója maradt Fabio Capello mesternek: Delvecchio, Totti és Balbo.

Közülük utóbbi csak a kispadon kapott helyet, a csapatkapitány Totti így a csatársorban játszott, nem pedig irányítóként, és ezt meg is érezte a csapat.

A rómaiak csak szenvedtek, míg az Atalanta egyre-másra dogozta ki a helyzeteket, de egy szabadrúgást követően mégis a vendégek szereztek vezetést. A hazaiaknak végül nagy nehezen sikerült kiegyenlíteniük, de az egy pontnak inkább a Roma örülhetett jobban, hiszen ha kapusa, Antonioli nem véd olyan kiválóan, akkor könnyen lehet, hogy pont nélkül távozott volna Bergamóból.

A másik római csapat, a Lazio viszont kezd magához térni, és a Bresciát öt góllal intézte el, amelyből az argentin Hernan Crespo egymaga hármat vállalt. A fanatikusok szerint persze jobban jártak volna, ha ebből kettőt eltesz a szerda, Nantes elleni BL-meccsre.

Az Internazionale a Leccét fogadta, és a nagy szenzáció az volt a meccsel kapcsolatban, hogy a szupersztár Ronaldo közel két év után ismét a kezdő tizenegyben kapott helyet. Valami azonban nagyon nincsen rendben az egykoron a világ legjobb játékosának választott csatárral, hiszen alig töltött 13 percet a pályán, ismét meghúzódott, és le kellett cserélni. Erre egyébként ebben az idényben már másodszor kerül sor.

A kék-feketék azonban a Fenomén nélkül is nyerni tudtak, köszönhetően a középpálya bal oldalán futballozó szlovák Greskónak, akinek beadásaiból előbb Kallon, majd Di Biagio fejelt a kapuba.

A másik milánói együttes, az AC Milan tarthatta volna még a lépést városi riválisával, ám a rossonerik nem tudtak pontot szerezni a Torino otthonában.

A hazai csapat az első félidő közepén szerzett vezetést, és bár a gólt Lucarelli rúgta, a fő érdem a csapatkapitány Astáé volt, aki egy elérhetetlennek tűnő labdát futott be a szögletzászlónál, és a középre kanyarítását követően kavarodásban született a találat.

A milánóiaknak megvolt az esélyük az egyenlítésre, ám Filippo Inzaghi a legnagyobb helyzeteket is kihagyta, sőt, tizenegyesből sem tudott eredményes lenni, hiszen a második félidőben megítélt büntetőt fölé vágta.

Valami lehet a Torino kapusában, Luca Bucciban, mert pár héttel ezelőtt a Juventus csatárát, Marcelo Salast is hasonló módon babonázta meg, hiszen a chilei is fölé rúgta a maga tizenegyesét.

Korábban:

Ronaldo megsérült az Inter-Lecce mérkőzésen