Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque, a Real Madrid vezetőedzője szerint csapata vasárnap este taktikai győzelmet aratott az örök rivális FC Barcelona ellen a labdarúgóvilág egyik legjelentősebb rangadóján.

A fővárosi együttes Fernando Morientes (24. perc) és a 29. születésnapját éppen a csúcsmérkőzés napján ünneplő Luis Figo (93.) góljaival 2-0-ra nyert, s ezzel a 15.-ről a 7. helyre lépett előre a tabellán.

"Akkor dőlt el a három pont sorsa, amikor a játékosok betartották a taktikai utasításokat, s a megbeszéltek szerint futballoztak. Az első félidőben még voltak gondjaink, mert jól játszottak a barcelonai középpályások" - értékelt Del Bosque.

A madridiak számára a presztízs mellett a vártnál jóval szerényebb bajnoki rajt utáni felzárkózás megkezdésének lehetősége is kellő motivációt jelentett.

"Aranyat érhet a megszerzett három pont. Visszakaptuk az esélyt arra, hogy az elsőségért harcoljunk" - hangsúlyozta a kapus Iker Casillas, majd óvatosan hozzátette: "A hétvégén a Real Zaragoza vendégei leszünk, s vereség esetén mindent elveszítünk, amit a barcelonaiak ellen nyertünk."

Joan Gaspart, a vendégek klubelnöke határozottan állította a találkozó után: "Több gólhelyzetünk is volt, a döntetlen igazságosabb lett volna. Most az a legfontosabb, hogy ne veszítsük el hitünket, s megpróbáljuk ledolgozni négypontos hátrányunkat a listavezető Deportivo La Corunával szemben. Előre kell tekintenünk! Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy a mögöttünk álló Real Madrid milyen eredményeket ér el. Tudom, a szurkolók csalódottak, de mindenkit biztosítok arról, hogy keretünk elég erős a bajnoki cím megszerzéséhez."