Társoldalunk:

Frank Williams lehet a Newcastle tulajdonosa

Frank Williams, a Forma-1-es autós világbajnoki sorozatban szereplő BMW-Williams csapat vezetője lehet a Newcastle United labdarúgócsapatának a tulajdonosa. A The News of the World információi alapján az autósvilág egyik legismertebb személyisége már komoly tárgyalásban áll az élvonalbeli klubbal.

Frank Williams F-1-es istálló
után fociklub-tulajdonos lehet
A Newcastle elnöke, Freddy Shepherd már többször találkozott a multimilliomos Williamsszel, állítja a The News of the World. A The Mail vasárnapi számában Shepherd megerősítette, találkozott Williamsszel: "Frank az egyik legrégibb barátom és beszélgetésünk nem volt egyéb, mint egy magánjellegű diskurzus."

A lap megjegyezte, hogy Williams megszállott Newcastle-szurkoló, és Shepherddel együtt az északkelet-angol iparvárosban születtek. A jelenlegi elnök a hírek szerint Douglas Hall (a klub egykori elnöke, Sir John Hall fia) 47 százalékos részesedését szeretné megszerezni, ezek értéke mintegy 22 millió fontra rúg. A részvények értéke az 1997-es tőzsdei bevezetés óta 140 pennyről 110 pennyre esett vissza. Williams egyelőre 500 részvényt birtokol.

Pincési László

Korábban: