Társoldalunk:

Róth Antal lehet az olimpiai válogatott kapitánya

Azzal, hogy Gellei Imrét az MLSZ véglegesítette a szövetségi kapitányi székben, nyilvánvalóvá vált, nem tudja egyszerre a magyar labdarúgó A és olimpai válogatottat is irányítani. Utóbbinál eddig szövetségi edzőként dolgozott, de kinevezésével ez a poszt megüresedett.

Fotó: Laufer László
A sokszoros válogatott védőt
elődje is támogatja
A lehetséges utódok között szerepel Róth Antal, a PMFC vezetőedzője is, akit éppen Gellei ajánlott erre a helyre. Rajta kívül Bognár Györgyöt (MTK) és Détári Lajost (Csepel) emlegették. Bognár azonban eleve kiesett, mert azt nyilatkozta, hogy főállásban nem vállalná, márpedig az MTK-t nem akarja otthagyni. Róth neve viszont továbbra is a kalapban van, sőt állítólag ő az edzőbizottság első számú jelöltje, de támogatja a dr. Mezey György által vezetett edzőképző központ is.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy rám is gondolnak, hiszen ez szakmai elismerést jelent. Ez azonban nem befolyásol abban, hogy a klubcsapatomnál, a PMFC-nél maximális odaadással végezzem a munkámat" - mondta a pécsi szakvezető.

November 22-én lesz a következő MLSZ-elnökségi ülés, amelyen az U21-válogatott szövetségi edzőjének kérdése is napirendre kerülhet. A szövetség azt szeretné, ha a pozíciót január 1-től főállású edző töltené be.

Horváth László

Korábban: