Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság 11. fordulójában a legnagyobb érdeklődés természetesen a Real-Barca szuperrangadót övezte, ám a játéknap többi találkozója is hozott érdekes eseményeket. Elszenvedte például első vereségét az idényben a Celta Vigo, a Real Sociedad egymás után harmadszor gyűjtötte be a három pontot, a Valencia és a Deportivo pedig győzelmével kissé meglépett a mezőnytől.

A listavezető RC Deportivo hazai pályán fogadta a kiesés ellen küzdő Osasunát, és a corunaiak mindenképpen ki szerették volna javítani múlt heti fiaskójukat, amikor is nagy meglepetésre kikaptak a sereghajtó Rayo Vallecanótól. Ez a meccs sem kezdődött azonban valami jól a számukra, hiszen a pamplonaiak szereztek vezetést az ausztrál John Aloisi révén.

Ezt követően azonban beindult a Depor-henger, különösen Valerón és Diego Tristán játszott kiválóan, utóbbi két gólt is szerzett, és ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán. Rajtuk kívül még Donato és Amavisca is eredményes volt még a szünet előtt, így Irureta mester a biztos győzelem tudatában a második félidő közepén lehozhatta két legjobbját, akiket vastaps fogadott.

A Depor mögötti üldözőboly tagjai közül egyedül a Valencia CF tudta begyűjteni a három pontot, igaz, nekik sem ment valami könnyen.

A tabella utolsó helyén álló Rayo Vallecano ugyanis alaposan megnehezítette a hazaiak dolgát, Salva találatát követően ugyanis a madridiaknak Peragón tizenegyesével (a csatárnak egyébként ez volt az első gólja a legjobbak között) kiegyenlítettek. A Valencia kétségbeesett rohamot nyitott a győztes gólért, és végül három perccel a lefújás előtt Juan Sáncheznek sikerült is közelről bevenni Lopetegui hálóját.

A Celta Vigónak viszont nem sikerült lépést tartania a Deporrral, mivel a galíciaiak vereséget szenvedtek a Las Palmas otthonában. A vigói csapat nem valami fényes hetet zárt, hiszen a hét közben hasonló negatív szenzációt okozott azzal, hogy kiesett az UEFA-kupából a cseh Slovan Liberec ellenében.

A Celta most sem remekelt, a Las Palmas például ár az eső percben vezetést szerzett, és bár Jesuli ezt még kiegyenlítette, a félidőben már 3-1 volt az állás a hazaiak javára, ráadásul Sergio a 40. percben a kiállítás sorsára jutott.

Érdekes módon a vigóiaknak emberhátrányban is sikerült a szépítés, de mielőtt az egyenlítésben kezdtek volna reménykedni, az utolsó előtti percben Luccint is kiállították tőlük, és Rubén megadta a kegyelemdöfést a vendégeknek. A fiatal támadó egyébként nem csak a Vigónak rúgott két gólt, hanem korábban a Real Madridnak is.

Korábban:

Figo góllal ünnepelte születésnapját