Vágólapra másolva!
Komlósi Ádám, az MTK 24 éves védője korábban elsősorban kemény belépőivel és lelkesedésével hívta fel magára a figyelmet, ám az utóbbi időben szembetűnően sokat fejlődött.

Játéka és magatartása egyaránt letisztult, a játékvezetőknek kevesebb problémájuk akad a colos bekkel, fegyelmezettsége mellett pedig az elmúlt 16 forduló alatt nyújtott magabiztos védőjátékával is hozzájárult az MTK nagyszerű szerepléséhez.

- Bár az utóbbi időben lényegesen letisztult a játéka, azért sokan még mindig az MTK "verőlegényének" tartják a pályán. Egyetért ezzel?
- Nem érzem jogosnak ezt a titulust, hiszen eddig mindössze két sárga lapot gyűjtöttem.

- Melyik csapatnak szurkolt gyerekkorában, és kivolt a kedvenc játékosa?
- A Fradinak drukkoltam és Lipcsei volt a kedvencem, hiszen ő is kazincbarcikai. Jómagam a Vegyészben kezdtem el futballozni, majd onnan kerültem a BVSC-hez, aztán az MTK-hoz.

- Kik a hazai és a külföldi ideáljai?
- Régen csapatként a Milan, védőként Baresi nagy híve voltam, manapság pedig a magyar játékosok közül Halmai Gábort tartom a legjobbnak, a külföldieknél pedig Samuelt, a Roma argentín védőjét, aki mindent tud ebből a szép játékról.

- A honi labdarúgóknak elsősorban miben kell fejlődniük, hogy utolérhessék legalább az európai középmezőnyt?
- Abban, hogy az edzéseken és a meccseken is mindig a maximumra törekedjünk, sohasem szabad megelégedni az adott eredménnyel, új célokat kell kitűzni magunknak.

- Mi a különbség a külhoni és a hazai játékvezetés között?
- Kinn jobban engedik a kemény játékot, Füzi Ákos győri kiállítása például "kismiska " volt ahhoz képest, amilyen verekedések mondjuk Angliában előfordulnak. Az az ideális, ha a játékvezető korábban focizott, mert akkor jobban tud a játékos fejével gondolkodni.

- Mi a jelenlegi MTK legnagyobb erénye?
- Az Illés, Ferenczi duó játéka, továbbá, hogy mindenki alázatosan betartja az edzői utasításokat, emellett a nem csak a pályán, hanem azon kívül is remek közösséget alkotunk. Ráadásul edzőnk, Bognár György nagyon szimpatikus ember, töretlen lekesedése ránk is átragad, és szerencsére a támadófutball feltétlen híve.

- S ez elég lehet a bajnoki címre is?
- Remélem igen, hiszen Bognár Gyuri is tudja, fontos az eredmény, ezért is ideális a fiatalok és a rutinosabb játékosok aránya a csapaton belül.

- Eddigi legnagyobb tudású ellenfele?
- A török Alpay, a Fenerbahcéból

- S a legnagyobb sikere?
- A bajnoki cím az MTK-val, amikor is Egervári Sándor edzősége idején 19 pont előnnyel végeztünk az élen.

- Mit tart a magyar futballvezetőkről?
- Mélyebben csak az MTK vezetőit ismerem, ők abszolút profik, s ahogy hallom, máshol is ilyen elöljárókra lenne szükség, s akkor előrébb tartna a sportág. Néhány "góré" ugyanis még idegen nyelveket sem beszél, ami ezen a poszton azért igen fontos.

- Ön milyen idegen nyelven beszél?
- Németből érettségiztem.

- Mi a véleménye az újságírókról?
- Mint a köznapi életben bárhol, közöttük is akadnak normális emberek, de azért olykor jobb lenne, ha kérdeznek, mielőtt súlyos megállapításokat tennének egy-egy ügyben.

- Mit utál leginkább a sportág körül?
- Amikor laikusok olyan okosak, hogy azt maguk is elhiszik.

- Életelve röviden?
- Élni a mának, de gondolni a jövőre.

Bánki József

Korábban: