Vágólapra másolva!
Legalább két hétig nem számíthat Philip Cocu játékára Carles Rexach, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője. A holland válogatott futballista a Real Madrid ellen vasárnap 2-0-ra elveszített csúcsrangadón szenvedett térdszalag-sérülést.

Az első diagnózis szerint csak a Valladolid elleni bajnokit kellett volna kihagynia, de a tüzetesebb orvosi vizsgálat során kiderült: felépülése hosszabb időt vesz igénybe.

A valamennyi poszton bevethető, 30 éves Cocu meghatározó tagja Rexach együttesének, a mostani idényben a katalánok eddigi összes mérkőzésén játszott. Várhatóan november 21-én, a Liverpool elleni Bajnokok Ligája találkozón léphet megint pályára.

Ugyancsak Spanyolországhoz kapcsolódó hír, hogy a Rayo Vallecano csapatához igazolt Elvir Baljic, a Real Madrid labdarúgócsapatának bosnyák válogatott játékosa. A 27 éves középpályás 1999-ben érkezett a királyi együtteshez a török Fenerbahcétól, de ritkán jutott játéklehetőséghez.

Az egykori spanyol válogatott csatár, Francisco Narvaez Kiko nem lesz az FC Nürnberg játékosa. Kiko nem volt hajlandó próbajátékon részt venni, ezért leigazolásától eltekintett a labdarúgó Bundesliga 18., utolsó helyén álló újonc együttes.

A német lapok már október végén tényként közölték a futballista szerződtetését.

"Nem veszünk zsákbamacskát, az utóbbi időben nem láttam Kikót játszani, szerettem volna megnézni, hogy mit tud" - mondta Klaus Augenthaler vezetőedző.

A 29 éves futballista édesapja, Miguel Narvaez - aki a menedzsere is - más véleményen van: "A fiam két évvel ezelőtt, súlyos bokasérülését megelőzően Spanyolország egyik legjobb támadójának számított, senkinek sem kell bizonyítania. Nem felejtett el futballozni, majd találunk neki másik klubot."

Kiko szerződése nyáron járt le a másodosztályú Atletico Madridnál, azóta nincs csapata. A Nürnberg előtt az Energie Cottbus - itt szerepel Sebők Vilmos, Mátyus János, Miriuta Vasile és Vincze Ottó - vezetőivel is tárgyalt, de a megegyezés elmaradt, mert túl magasak voltak a fizetési igényei.