Vágólapra másolva!
Király Gábor sérülése után Babos Gábor, a holland Breda kapusa és az utóbbi hetekben nagyszerű formában lévő Szűcs Lajos, a Ferencváros hálóőre az esélyes arra, hogy az egyes számú dresszben fusson ki a Megyeri úti stadion gyepére a Macedónia elleni barátságos válogatott mérkőzésen. A Fradi kiváló kapusával az Üllői úti hangulatról és az esetleges válogatottbeli szerepléséről beszélgettünk.

- Mennyire bízik abban, hogy kezdőként állhat a magyar válogatott kapujába szerda este?
- Őszinte legyek? Nagyon szeretnék védeni, de külföldről általában nem a kispadra hívnak haza kapusokat, márpedig Babos Gabi a holland Bredában hétről hétre jó teljesítményt nyújt.

- Ez tökéletesen igaz, mint ahogy az is, ha nem Szűcs Lajos áll a Fradi kapujában, a zöldek a jelenlegi ötödik helynél még lejjebb tanyáznának a bajnoki tabellán.
- Jólesnek az utóbbi hetek pozitív kritikái, ám ettől a hangulatom még bűn rossz, hiszen gyengén szerepelünk a Fradival, márpedig nekünk nem szabad elkeseríteni az ország legnépesebb szurkolótáborát.

- Mivel a Megyeri úton rendezik a válogatott meccset, elképzelhetőnek tartja, hogy a lila ultrák Szűcs Lajos elleni ellenszenve és "jobb a békesség" alapon is inkább Babos kezd majd a macedónok ellen?
- Ha ezért nem én védek majd, akkor felesleges meghívni is, hiszen a magyar válogatott fellépése sohasem lehet klubszimpátia függvénye. Ez a meccs nem az Újpest-Fradi ellentétről, hanem egy ország képviseletéről szól. Ha nem mellettem dönt a kapitány, akkor azt az indokot mindenképpen elfogadom, hogy Babos megérdemli a bizalmat, de nehogy már az ultrák döntsenek az összeállításról! Persze ismerem Gellei Imrét, nála ilyen kérdés fel sem merülhet. Elve, hogy mindig a legjobb formában lévők játsszanak, s ha az Babos lesz, egy pillanatig sem kérdőjelezem meg a döntését.

- Pletykaszinten terjedt el ugyan, de azért megkérdezem: mit tud a török Besiktas érdeklődéséről?
- Annyit, mint ön. Semmit.

A ferencvárosi labdarúgókhoz kapcsolódó hír még, hogy a játékosok egyhangúan úgy döntöttek, hogy a két héttel ezelőtti, sportnapilapban megjelent, Gyurkovics Tibor íróval készült interjú miatt egy ideig egyetlen heti- és napilapnak sem nyilatkoznak.