Vágólapra másolva!
Élénk vita tört ki Németországban arról, hogy szükség van-e menedzserre a labdarúgó-válogatott mellé. Rudi Völler szövetségi kapitány az ukránok elleni világbajnoki pótselejtező előtt Karl-Heinz Rummeniggét, a Bayern München alelnökét kérte fel erre a posztra.

"Rendkívüli mérkőzések idején rendkívüli intézkedéseket kell hozni" - mondta a szakvezető. "Rummenigge nem akar állandóan szerepelni, de ha mond valamit, arra mindig érdemes odafigyelni. A vitában nem kívánok részt venni, jövő szerdáig csak az ukránok elleni meccsekkel akarok foglalkozni."

Dieter Hoeness, a Bayern München menedzsere szerint olasz és angol mintára a válogatott mellett is szükség van erre a tisztségre. "Főállásban kell valakit alkalmazni, de Rummeniggét gyorsan felejtsék el, neki a Bayern Münchennél vannak fontos feladatai. Én sem vállalom ezt a munkát."

Gerhard Mayer-Vorfelder, a szövetség elnöke ellenzi az elképzelést: "Eddig is nagyon jól megvoltunk menedzser nélkül, fölösleges másokat utánozni. Az angolok és az olaszok sem azért lettek csoportelsők, mert még egy ember dolgozott a szövetségi kapitány mellett. Kinevezhetünk három főállású segítőt is, ha a játékosok nem rúgják be a helyzeteket, akkor úgysem nyerünk. Ha Rudi Völler szól, hogy neki is kell egy menedzser, akkor majd foglalkozom a kérdéssel, de nem tartom szerencsésnek az ötletet."

Korábban: