Vágólapra másolva!

A nap játékosa: Julio César Baldivieso (Bolívia)

A bolíviai labdarúgás kétségtelenül legnagyobb sikerét 1994-ben érte el, amikor története során először kijutott a világbajnokságra. Azóta egyszer sem sikerült a dél-amerikai országnak ez a bravúr, ám a mostani selejtező-sorozatban a brazilok elleni hazai győzelem ismét felhívta a figyelmet a bolíviai futballra. A mérkőzés egyik hőse a chilei Cobreloában futballozó középpályás, Julio César Baldivieso volt, aki két alkalommal vette be a selecao kapuját.

Baldivieso klubszinten nem ért ilyen magasra
Jorge Wilstermann
Bolívarba

Ott volt a két évvel később kontinensviadalon is, és tevékeny részt vállalt abban, hogy a bolíviai válogatott kijutott az 1994-es világbajnokságra. A vébén két meccsen szerepelt, majd a World Cupot követően Argentínába szerződött, a Newell's Old Boys együttesébe, ahol azonban csak egy évet töltött el. Ezt követően visszatért a Bolívarba, majd az 1997-98-as idényt Japánban, a Yokohama Marinosban focizta végig. Az 1998-as világbajnokságot megelőző selejtezőkben kétszer volt eredményes.

Japánból hazatérve a Jorge Wilstermann csapatában szerepelt, és az év elején szerződött a chilei Cobreloába. A mostani kvalifikációs sorozatban korábban háromszor volt eredményes, de minden bizonnyal egyik találatára sem olyan büszke, mint amiket most rúgott a brazilok ellen.

Korábban: