Társoldalunk:

Hagi kapitányként nem akar pályára lépni

Szerdai sajtótájékoztatóján a román szövetségi kapitány, Gheorghe Hagi kijelentette, hogy játékosai szerda déltől a szombati mérkőzésig nem hagyhatják el az edzőtábor területét. Arra a kérdésre, hogy szükség esetén a még csak 36 éves szakvezető is pályára lépjen Szlovénia ellen, Hagi azt válaszolta, hogy a játékospályafutása már a múlté, és addig, amíg szükség van rá, kizárólag edzőként szeretné hasznosítani a játékosként szerzett tapasztalatait. Tehát egyelőre nem fut ki a gyepre, de Haginál nem lehet tudni...

Fotó: Reuters
Hagi egyetlen célja: kijutni
a vébére
"Ettől a pillanattól kezdve senkinek nem lehet más gondja, mint a Szlovénia elleni kettős találkozóra összpontosítani, és a lehető legjobb formát nyújtani a felkészülés alatt. Nem lesz könnyű dolgom a huszonkettes keretből kiválasztani azt a tizennyolcat, akiket fel kell tüntetnem a nevezési lapra, majd azt a tizenegyet, akik a kezdőcsapatot alkotják. Nagyon szeretném sikerrel kezdeni edzői pályafutásomat, ami megalapozná további munkámat a válogatott megerősítésében és a generációváltásban" - nyilatkozta a román kapitány. Arra a kérdésre, hogy szükség esetén a még csak 36 éves szakvezető is pályára lépjen Szlovénia ellen, Hagi azt válaszolta, hogy a játékospályafutása már a múlté, és addig, amíg szükség van rá, kizárólag edzőként szeretné hasznosítani a játékosként szerzett tapasztalatait.

A keret egyetlen igazoltan hiányzó játékosa, a portugáliában futballozó Marius Niculae is csatlakozott társaihoz a szerdán. A Sporting Lisszabon csatára kijelentette, hogy szeretne góllal hozzájárulni csapata sikeréhez Ljubljanában, ám az lenne a legfontosabb számára, hogy Románia harcolja ki a kvalifikációt 2002-es vébére.

Cosmin Contra (AC Milan) szerint a szlovénoknak Zahovicon kívül nincs kiemelkedő tudású játékosuk, tehát Románia ebben a "fejezetben" megelőzi őket. Viszont Szlovénia jobban játszik idegenben, ezért egy esetleges döntetlen Ljubljanában még korántsem jelent továbbjutást Románia számára.

Gica Popescu (Lecce) szerint egy jó eredmény Ljubljanában mindenképpen pszichikai előnyhez juttatná Hagi tanítványait, és a visszavágón már ennek tudatában fogadnák ellenfelüket. Mindkét olasz légiós megerősítette a hírt, hogy az AC Milan szemet vetett Marius Niculaera, és nincs kizárva, hogy a téli átigazolási időszakban klubot cseréljen a Sporting gólvágója.

Balla István

Korábban: