Vágólapra másolva!
"Pelé ott lesz, de nem fog játszani" - így kezdte beharangozó írását a spanyol El Mundo című lap a szombati, Buenos Airesben sorra kerülő Maradona-búcsúmeccs előtt. Más sztárok viszont vállalják a pályára lépést.

Az ünnepelt klasszis által verbuvált All Star-csapatban a lap tudomása szerint ott lesz a kolumbiai Oscar és Ivan Cordoba, Serna, Bermudez, Valderrama, és Juan Pablo Angel, az uruguayi Montero, Francescoli és Recoba, a perui Nolberto Solano, a paraguayi Gamarra, a bolgár Sztoicskov, a francia Cantona, a horvát Davor Suker, a mexikói Luis Hernandez és a brazil Romario.

Az ellenfél, a már hetek óta biztos vb-résztvevő argentin válogatottban az El Mundo szerint helyet kap Burgos, Ayala,
Pochettino, Samuel, Zanetti, Almeyda, Sorin, Ortega, Verón, Julio Cruz és maga Maradona is. A tartalékok között készenlétben áll Riquelme, Leonardo Rodríguez és Andrés d'Alessandro (akiről Maradona azt nyilatkozta, hogy Rivaldo mellett a világ legjobb labdarúgója).

A lap beszámolt a gálát megelőző szerdai sajtótájékoztatóról is, amelyen Maradona bejelentette, hogy meghívta búcsúmérkőzésére a FIFA volt és jelenlegi elnökét, Joao Havelange-t és Joseph Blattert is, függetlenül attól, hogy játékoskorában előbbivel nyíltan szembeszállt. "Nem kell senkivel kibékülnöm, ennek ellenére nem lehet örökké haragban lenni valakivel" - fogalmazott.

Egy brit újságírónőnek arra a kérdésére, hogy mi a véleménye a világ labdarúgását jellemző erőszakról, Maradona így válaszolt:
"Ahhoz képest, hogy a világban mi történik, a labdarúgásban jelentkező erőszak nulla százalék. Miért nem inkább arra figyelnek, amikor az Egyesült Államok Afganisztán elleni támadását mutatja a televízió, ahol sok ártatlan hal meg? Ez a szervezett terrorizmus".

Maradona hosszasan és lelkesen dicsérte Fidel Castrót, valamint Carlos Menem argentín exelnököt, akit meg is látogatott otthonában, ahol házi őrizetben tartják tiltott fegyverkereskedelem vádjával.