Vágólapra másolva!
Az argentin nemzeti tizenegy már hetekkel korábban bebiztosította a világbajnoki szereplését, de ennek ellenére nem vette félvállról a Peru elleni selejtező mérkőzést. A gauchók győzelméhez a csapat középhátvédje, Walter Samuel is góllal járult hozzá, aki az elmúlt időben kiemelkedően futballozik, és sokak szerint ma már a világ egyik legjobb védekező futballistája.

Samuelt Peru ellen szerzett gólját
követően ünneplik csapattársai

Első csapatában, az Argentino de Firmatban még csatárként szerepelt, de itt nem nagyon ment neki a játék, és a gárda edzője, Osvaldo Crocetto visszavezényelte a védelembe. Ez remek húzásnak bizonyult, hiszen Samuel itt megtalálta igazi posztját.

Hamarosan a Boca Juniors is felfigyelt rá, és leigazolta a fiatal védőt, aki már az 1997-98-as idényben bemutatkozhatott az argentin első osztályban, igaz, a Newell's Old Boys együttesében, ahová kölcsönbe került. Hamarosan azonban a Boca visszahívta őt, és alapember lett a csapatnál. Kulcsszerepe volt abban, hogy a genovaiak előbb bajnoki címet, majd Libertadores-kupát is nyertek.

Az AS Roma igen hamar felfigyelt rá, és már 1999-ben le szerette volna igazolni, ám a Boca csak a Libertadores-kupa elhódítása után engedte el. A Farkasok 12,5 millió fontot fizettek a szolgálataiért, ám nem bánták meg, hiszen Samuel kiválóan futballozott az előző idényben, és remek védőjátéka mellett egy góllal járult hozzá a gárda bajnoki címéhez. Időközben az argentin válogatottban is alapember lett, és manapság már kiszoríthatatlan az együttesből.

Korábban: