Társoldalunk:

Várszegi Gábor nem változtat a Fradinál - egyelőre

Hetek óta "pocsék" formában futballozik a Ferencváros, a legutóbbi fordulóban, a Dunaferr ellen pedig egyenesen szánalmas produkcióval rukkolt ki Csank János együttese. A látottakról röviden annyit: az első ferencvárosi kapura lövés a hatvanötödik, az első helyzet pedig a kilencvenedikben adódott a zöldek előtt. Ezek után nem csoda, ha mindenki edzőváltást emleget az Üllői úton, annak ellenére, hogy Csank János szakértelmét és tisztességét senki sem kérdőjelezheti meg arrafelé.

Főként, hogy a tréner bajnoki címre vezette a zöld-fehéreket az elmúlt idényben. Ugyanakkor az sem titok, bár a tréner szerint nincs gondja a játékosokkal, "megfáradt" a viszony a csapat és a szakvezető között. A hírek szerint Csank keveset kommunikál a játékosokkal, nem sokat ad a pedagógiai felkészítésre, ráadásul monoton és egysíkú az együttes játéka. Persze, tavaly sem beszélgetett és lelkizett sokat a labdarúgókkal, s lényegesen frissebbek sem voltak a fiúk a gyepen, mégis bajnokok lettek. Igaz, ehhez jókora szerencsére is szükségük volt, mára azonban még "zordabb" lett a csapat és a szakvezető kapcsolata.

Ettől függetlenül a téli szünetig megeshet, hogy nem lesz változás a kispadon, méghozzá azért, hogy az új tulajdonos, Várszegi Gábor ezzel is demonstrálja a jelenlegi ferencvárosi vezetés alkalmatlanságát, s a későbbiekben látványos siker kisérje az új modellt. Azaz, a hó mellett fejek is hullhatnak hamarosan az Üllői úton, s ha Várszegi az eddig jól bevált módszere mellett kitart, akkor az apparátus is alaposan lecsökkenhet a patinás székházban. Lehet, hogy csak két-három alkalmazott viszi majd a Fradi ügyeit, s az is előfordulhat, hogy semmilyen ferencvárosi kötődésük nem lesz, viszont bizonyára értenek majd a szakterületükhöz. Ami biztos: Szeiler József, a zöldek direktora igencsak képben lehet, hiszen állandó vendég Várszegi Gábor birodalmában, a Fotex széházban. őt valószínűleg nem érheti majd meglepetés.

Bánki József

Korábban: