Vágólapra másolva!
Azóta, hogy a Juventus támadója, Marcelo Salas súlyos sérülést szenvedett, és kiderült, hogy ebben az idényben már aligha léphet pályára, szinte nem is múlik el nap anélkül, hogy a torinóiakat ne hoznák kapcsolatba egy csatárral. A legújabb név a kalapban az angolai Pedro Mantorrasé, aki jelenleg a Benfica játékosa, ráadásul előszerződés köti az FC Barcelonához, vagyis először a katalánok licitálhatnak rá.

A rendkívül fiatal, még mindig csak 19 esztendős Mantorras Angolában látta meg a napvilágot, de már fiatalon Portugáliába került, ahol az FC Alverca színeiben már két évvel ezelőtt bemutatkozott az élvonalban. A legutóbbi szezonban kiemelkedően és főleg gólerősen futballozott, ami felhívta rá az európai sztárcsapatok figyelmét, de végül az Internazionale és az Arsenal orra elöl a Benficának sikerült megszereznie. A szezon folyamán már ötször volt eredményes, és nem kis szerepe van abban, hogy a lisszaboniak az elmúlt 13 esztendő legjobb idénykezdetét produkálták.

Megvásárlása már csak azért sem lesz egyszerű, mert szerződése értelmében minimum 53 millió fontot kellene érte ajánlani, márpedig ez nagyobb annál az összegnél is, amit a Real Madrid kifizetett Zinedine Zidane-ért, arról nem is beszélve, hogy a Benfica előszerződést kötött a Barcelonával, miszerint a katalán gárda teheti meg az első ajánlatot a fiatal csatárért. Maga a játékos nem nagyon foglalkozik a körülötte zajló felhajtással. "Nagy megtiszteltetés, hogy a Juventus érdeklődik irántam, hiszen ez egy patinás egyesület, és a világ egyik legjobb bajnokságában szerepel, mindenki szeretne ott játszani. Ugyanakkor más ajánlataim vannak, és a sors, na meg a Benfica vezetősége fog dönteni a jövőmről" - nyilatkozta. Befolyásolhatja a dolgokat az is, hogy a lisszaboni egyesületnek jelentős tartozása van, így megeshet, hogy a meglehetősen irreális vételár alatt is szóba állnak a focistáért bejelentező egyesületekkel. Decemberig azonban Mantorras biztosan marad Portugáliában, hiszen mind Spanyolországban, mind Olaszországban csak akkor kezdődik meg a téli átigazolási időszak.