Vágólapra másolva!
A legutóbbi spanyol fordulóban a játékvezetők főszerepet játszottak, hiszen alig volt olyan találkozó, ahol a bíró döntése ne befolyásolta volna döntően a találkozó kimenetelét. Nem csoda, hogy a játéknapot követően a vesztes csapatok élénken kritizálják a sípmesterek működését.

Az Espanyol játékosainak például az fáj, hogy a barcelonai gárda mindössze kilenc emberrel fejezte be a találkozót az Alavés ellen, kapott egy vitatható tizenegyest, ráadásul a vitóriaiak győztes gólja az utolsó percben meglehetősen lesgyanús körülmények között esett. Pedig a találkozón a vendégek szereztek vezetést, ám az első félidőben egy bírói ítélet megfordította a találkozót. Egy szögletet követően a hazaiak játékosa, Téllez keményen támadta az Espanyol kapusát, mire az meglökte ellenfelét. A bíró, Turienzo Alvárez erre tizenegyest ítélt, a vétkes hálóőrt, Argensót pedig kiállította. Később maga a portás is elismerte, hogy a piros lap jogos volt, de szerinte Télleznek is ugyanezt kellett volna adni. "Nagy hibát követtem el, hogy reagáltam Téllez megmozdulására, de úgy támadt nekem, mint egy vadállat. Azt kell, hogy mondjam, hogy a bírónak nem volt valami jó napja, és hozott néhány érthetetlen ítéletet. Egyszerűen azt hiszem, hogy a spanyol játékvezetők rosszak" - fejtette ki véleményét Argenzo. A portás minden bizonnyal arra utalt, hogy Turienzo Alvárez a későbbiekben csapattársát, Morálest is kiállította, és az utolsó percben a vendégek heves reklamálása ellenére is megadta a hazaiak találatát. Magnó lövésébe ugyanis a leshatáron álló, de szabályos helyzetben lévő Astudillo ért bele, és ezzel becsapta az Espanyol cserekapusát. Igen ám, de csapattársa, Iván Alonso viszont valóban lesen állt.

Elégedetlen volt a játékvezetéssel a Celta Vigo focistája, Alekszandr Mosztovoj is, aki nem tudta elviselni, hogy együttese az utolsó tíz percben kétgólos hátrányból veszít hazai pályán az Athletic Bilbao ellen. Az orosz focista leginkább azért kritizálta a bírót, Téllez Sánchezt, mert az nem sokkal a lefújás előtt kiállította a hazaiak védőjét, Velascót, majd megadott két vitatható szabadrúgást a vendégeknek, amelyekből egyaránt gól született. A heves Mosztovoj a lefújást követően kemény szavakkal illette a bírót az öltözőben, aki ezt bele is vette hivatalos jelentésébe. Az orosztól nem idegen az ilyen viselkedés, nemrégiben a szlovének elleni világbajnoki selejtezőn hasonlóan cselekedett, amikor az ellenfél az utolsó percekben tizenegyest kapott. A FIFA akkor egy meccsről tiltotta el, ráadásul kétezer fontos pénzbüntetést szabott ki rá.

Korábban:

Újabb királyi vereség