Vágólapra másolva!
A görög Olympiakosz Pireusz labdarúgócsapata az egykori olasz szövetségi kapitányt, Dino Zoffot szeretné szerződtetni. Zoffra egyébként a skót szövetség is szemet vetett.

Az Olympiakosz elnöke, Szokratisz Kokkalisz minden követ megmozgat azért, hogy csapata irányítását Dino Zoffra bízhassa. A klubvezető bizalma azért rendült meg Takisz Lemonisz trénerben, mert a pireuszi gárda úgy esett ki a Bajnokok Ligájából, hogy csoportutolsóként még az UEFA-kupában sem folytathatja. Bár Kokkalisz még nem hozott döntést az edzőváltást illetően, ám nyílt titok, hogy a fiatal Lemonisz (aki alig egy esztendeje váltotta elődjét, Giannisz Mantzourakiszt a kispadon) helyett rutinos edzőt szeretne foglalkoztatni.

Zoffra egyébként a Skót Labdarúgó Szövetség is kivetette hálóját, az olasz válogatott, valamint a Lazio egykori szakvezetője így válogathat a jobbnál jobb ajánlatok között. Az Olympiakosz 1999-ben már próbálkozott olasz trénerrel, ám a Napoli és a Parma egykori szakvezetőjét, Alberto Bigont néhány hónap után kirúgták.

Pincési László

Korábban:

Zoffot menesztették