Vágólapra másolva!
Az elmúlt fordulóban három játékos is két gólt szerzett. A kispesti Borgulya István a ZTE ellen, Füzi Ákos az Újpest, míg Sowunmi a Fradi ellen volt kétszer eredményes. Utóbbi nagyon boldog volt, hiszen a 23 éves csatár tizenhat forduló elteltével lőtt bajnoki gólt, s egyből duplázott is.

- Miért nem ment eddig a góllövés?
- Úgy érzem, nem volt szerencsém. Ugyanúgy készültem a meccsekre, mint korábban. Az tartotta bennem a lelket, hogy ebben az idényben legalább sikerült hét gólpasszt adnom.

- Kétszer is kimaradt az együttesből. Rosszabb formája miatt?
- Inkább taktikai okokból nem szerepeltem a Videoton és a Haladás ellen.

- Minek köszönhető, hogy az Üllői úton megtört a jég?
- Elsősorban annak, hogy a szakvezetés és a csapattársak részéről volt türelem, s biztattak, hogy egyszer megtörik az átok.

- Szűcs Lajos válogatott kapus, mégis mind a két gólnál tehetetlen volt. A megoldások úgy sikerültek, ahogyan eltervezte?
- Az első esetben Lajos a rövid sarokra helyezkedett, ezért kellett erőből a hosszúra céloznom. Szerencsére jól helyeztem a labdát. A második alkalommal nem tétováztam, hanem egyből lőttem.

- Korábban a Vasasnál Gellei Imre volt az edzője, aki most a válogatott kapitánya. Bicskei irányítása alatt hétszer játszott a válogatottban, most ismét közelebb kerülhet a nemzeti tizenegyhez?
- A kapitányváltás miatt nem, de abban az esetben, ha jól játszom és rúgom a gólokat, akkor igen.

-Hány gólt tervez erre az idényre?
- Szeretném, ha 10-11 találatnál nem adnám alább.

- Éppen volt egyesülete, a Vasas ellen játszik a hét végén. Jobban akar bizonyítani?
- Ilyen meg sem fordul a fejemben. Szeretném viszont ott folytatni, ahol a Fradi ellen abbahagytam. Jó játékkal és gólokkal.

Thury Gábor

Korábban:

FTC - Dunaferr 0-3