Társoldalunk:

Újvárosi gólzápor a Vasasra

Meglepte a hazaiakat a Vasas, és bár a Dunaferr ledolgozta hátrányát, az első játékrészben a vendégek veszélyeztettek többet. Fordulás után sokkal aktívabb lett a dunaújvárosi csapat, helyzetek sorát dolgozta ki és végül 4-1-re nyert.

Borsodi Liga, 18. forduló
Dunaferr - Vasas 4-1 (1-1)
Dunaújváros, 2000 néző, vezette: Kiss B.
Dunaferr: Bita - Molnár, Salamon, Bagoly, Kiss Gy. - Rósa (Jäkl 91.), Zováth, Lengyel, Penksa - Sowunmi (Mészáros 74.), Tököli.
Vasas: Nota - Schindler, Tóth A., Juhár, Andre - Polonkai (Maróti 48.), Szabó A. (Mitrovic 69.), Kovrig, Tóth N. - Gyánó, Zrlic.
Gólszerzők: Tököli (18., 83.), Rósa (62.), Penksa (91.), illetve Zrlic (4.).
Sárga lap: Molnár (30.), Bagoly (44.), Tököli (85.), illetve Tóth A. (53.).

Jéghideg zuhanyként érte a dunaújvárosi publikumot a 4. perc eseménye, amikor Zrilic a fővárosiaknak szerzett vezetést. A meglepett és zavartan játszó Dunaferr negyed óra múlva egyenlített Tököli révén. Ám a gól nem nyugtatta meg a hazaiakat, mert a Vasas előtt adódtak kecsegtető helyzetek, amelyek azonban kimaradtak.

A szünet után Sowunmi csukafejese még célt tévesztett, viszont Rósa már a dunaújvárosiakat jutatta előnyhöz a 62. percben,2-1. Penksa fejese a kapufán landolt, majd a 84. percben Tököli bombája a bal felső sarokban kötött ki, 3-1. A kegyelemdöfést Penksa adta meg a 90. percben, amikor Notát is kicselezve gurította hálóba a labdát, kialakítva ezzel a - Dunaferr második játékrészben nyújtott teljesítménye alapján igazságos - végeredményt.

 Bán Balázs

Ajánlat: