Vágólapra másolva!
A francia pontvadászatban a hét végén már a tizennegyedik fordulót rendezték meg, ám a bajnokság címvédője, a Nantes továbbra is az utolsó helyen szerénykedik. A Kanárik ezúttal a Rennes otthonában szenvedtek vereséget, és így nem tudtak feljebb lépni. A tabella másik végén a Lens áll, ráadásul már tekintélyesnek mondható, négygólos előnnyel, miután nyerni tudott a Sedan ellen, míg a közvetlenül mögötte álló Lille kikapott az Auxerre-től.

A bajnokcsapat gyenge szereplése már csak azért is meglepő, mert a Bajnokok Ligájában simán vette a csoportmérkőzések első fordulóját a gárda. A Division I-ben azonban katasztrofálisan rajtolt az együttes, ám legutóbbi két meccsét megnyerte, és így bizakodva várhatta az ugyancsak a tabella alsó felében szereplő Rennes elleni meccset. Az első félidőben jobban is játszottak a vendégek, ám Hassan Ahamada előbb elpuskázott egy hatalmas helyzetet, majd pedig gólját les címén nem adták meg - mint kiderült, tévesen. A második játékrészben aztán rákapcsolt a Rennes, de győzelméhez a vendégvédelem hibái is kellettek. A Kanárik előbb egy tizenegyest hoztak össze teljesen feleslegesen, amit a tavaly még náluk futballozó Oliver Monterrubio értékesített, majd pedig egy eladott labdából Eric Revelliere volt eredményes. A Nantes így maradt az utolsó helyen, ám Stéphane Ziani szerint nincsen ok az aggodalomra. "Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, különösen az első félidei játékunkat látva, de a szünet utáni teljesítményünk alapján megérdemeltük a vereséget. Ugyan elszalasztottuk az esélyt, hogy ellépjünk az utolsó helyről, legfeljebb majd a jövő héten tesszük meg" - mondta a tréner.

Nem akármilyen meccset játszott a listavezető Lens az utolsó előtti helyen álló Sedannal. A hazaiak már a tizedik percben megszerezték a vezetést az egykoron a Juventusban is megfordult Jocelyn Blanchard révén, és a Félix Bollaert-stadion közönsége ezt követően gólzáporos győzelmet várt. Az újabb találatok azonban csak nem akartak megszületni, ám félórával a lefújás előtt a Lens hatalmas lehetőséghez jutott: a vendégek kapusát, Oliver Sachyt ugyanis kiállították, és mivel a Sedannak nem volt cserekapusa, a mezőnyjátékos Jezierski állt be a háló elé. A nagy sansz azonban teljesen lebénította a hazaiakat, akik alig lőttek kapura a hátra lévő időben, sőt, a vendégeknek volt egyenlítési lehetősége. Az eredmény azonban végül nem változott, a Lens szurkolóinak legnagyobb örömére.