Vágólapra másolva!
Valami nincs rendben a holland labdarúgókkal - legalábbis a doppingvizsgálatok ezt mutatják. Edgar Davids és Frank de Boer tavaszi lebukását a hét végén Jaap Stam esete hozta ismét felszínre, és egyre erősebb a gyanú, hogy a válogatottban történhetett kisebb manipuláció. Nem csoda, hogy a többi labdarúgó köztük Edwin Van der Sar kapus is retteg.

Az angol Fulham kapusa, Edwin van der Sar attól tart, hogy ő lesz a következő áldozata a hollandokat sújtó doppingolásnak. Stam legújabb nandrolon-skandalumát követően a hálóőr azt nyilatkozta: "Mindenki saját testének a főnöke, és mindenki retteg! Én is! Ha a válogatottban használt vitaminkészítményekben van a hiba, akkor mindenkinek pozitív lesz a tesztje. Biztos vagyok abban, hogy ez okozta Stam vesztét is."

Jaap Stam immáron a harmadik holland, akit meg nem engedett szerek használatán értek. Korábban a Juventus középpályását, Edgar Davidsot és a Barcelona védőjét, Frank de Boert tiltotta el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, most várhatóan ez lesz a Lazio középső védőjének sorsa is.

A Holland Labdarúgó Szövetség közben közleményben tudatta, elhatárolódik az esetektől. "Minden táplálék-kiegészítő szer és étel tiszta, ezt vizsgálati eredményekkel tudjuk alátámasztani" - mondta Henk Kesler, a szövetség képviselője.

Van der Saron kívül több játékos is kifejezte félelmét, többek között Ronald de Boer és a Manchester United csatára, Ruud van Nistelrooy is, aki az első esetek óta már tíz alkalommal vizsgáltatta meg magát.

Pincési László