Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa két keddi mérkőzésén egyaránt egygólos hazai győzelem született, ám a Hapoel Tel-Aviv együttese valamivel mégis rosszabb helyzetben van, mint a szintén otthon diadalmaskodó Girondins Bordeaux. Az izraeliek ugyanis kaptak egy gólt a Lokomotiv Moszkva ellen, és az oroszok idegenbeli találata sorsdöntő lehet a visszavágón.

A szentföldi gárda az előző körben a Chelsea-t búcsúztatta, a moszkvaiak viszont a Bajnokok Ligájából érkeztek az UEFA-kupába, így nehéz lett volna megmondani, hogy melyik együttes az esélyesebb. A Hapoel két magyarja közül csak Halmai Gábor kapott helyet a kezdő tizenegyben, Pisont István ugyanis nem épült fel sérüléséből. Az első játékrész kevés helyzetet hozott, a Bloomfield-stadion 14 ezres közönsége mégis elégedetten figyelte az eseményeket, mivel a hazaiak nem sokkal a szünet előtt a szlovén Milen Osterc fejesével megszerezték a vezetést.

A második játékrészben aztán felpörögtek az események, és az orosz csapat kezdte jobban a félidőt, hiszen Yossi Abuksis rossz passza után a moldáv Sergei Clescenco lódult meg, majd Murat Iszmajlovot hozta játékba, és az orosz labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott játékos nem is hibázta el a helyzetét. Ezt követően mindkét oldalon tesztelték a kapufa szilárdságát, majd a 76. percben a hazaiak nagy lehetőséget kaptak a gólszerzésre. Ostercet Igor Cserevcsenko és a dél-afrikai Jacob Lexetho fogta ollóba a tizenhatoson belül, amiért tizenegyes járt, ám a Hapoel csapatkapitánya, Shimon Gershon, aki egy hónappal ezelőtt a Chelsea ellen betalált a büntetőpontról, most az orosz kapusba, Ruszlan Nyigmatullinba bombázott. Az izraeli diadal azonban nem maradt el, és a győztes találat (akárcsak a Chelsea elleni gólok) az utolsó percben született, amikor is a csereként pályára küldött Pini Balili beadását Assi Domb kapásból küldte a hálóba.

A Hapoel edzőjének, Dror Kastannak háromszoros oka volt az örömre: a győzelmen kívül jó hírt jelentett még a számára, hogy fia ezen a napon kapta meg ügyvédi diplomáját, valamint hogy az egyesület tulajdonosának, Moshe Theuminnak unokája született.

Az első fordulóban a Debrecent búcsúztató Bordeaux együttese a holland Rodát fogadta, és a franciák az első félidőben nem nagyon kockáztattak, csak a szünet után léptek rá a gázra. Csak négy perc telt el a második játékrészből, amikor a brazil Paulo Miranda a kapuba fejelte David Jemmali beadását, és ezt követően leginkább a Girondins másik brazilja, Christian veszélyeztetett, ám újabb gólt nem tudott elérni. A Bordeaux így soványka, egygólos előnnyel utazhat majd a kerkradei visszavágóra.

UEFA-kupa, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Hapoel Tel-Aviv - Lokomotiv Moszkva 2-1 (1-0)
November 20., Tel-Aviv, Bloomfeld-stadion, 14 000 néző, vezette: Irvine (északír)
Hapoel Tel-Aviv: Elimelech - Bachar (Hillel 90.), Gershon, Domb, Antebi, Abuksis, Halmai, Onisenko (Balili 84.), Toama (Luz 65.), Osterc, Clescenco. Edző: Kastan
Lokomotiv Moszkva: Nyigmatullin - Lexetho, Ignasevics, Iszmajlov, Maminov, Obiorah, Loszkov, Cserevcsenko, Szennyikov, Obradovics, Pimenov (Szarkiszjan 83.). Edző: Szjomin.
gól: Osterc (42.), Bachar (89.), illetve Izmajlov (56.)
kiállítva: Cserevcsenko (90., Lokomotiv Moszkva)

Girondins Bordeaux (francia) - Roda JC Kerkrade (holland) 1-0 (0-0)
gól:
Miranda (49.)

Korábban:

Pisont sérülése után játszik az UEFA-kupában