Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 19. fordulóját rendhagyó módon hét közben, kedden, illetve szerdán bonyolítják le. A kör a mai Debrecen-Ferencváros mérkőzéssel indul és a holnapi Kispest-Újpest fővárosi rangadóval ér véget. A forduló rangadóját azonban nem e két, tévés találkozó, hanem az MTK-Videoton összecsapás adja.

A tabella első és harmadik helyezettje csap össze a Hungária körúton, ahol a listavezető MTK a mögötte 13 pontos hátrányban lévő Videotont látja vendégül. Az adatok alapján egyértelmű is lehetne a találkozó végkimenetele, ám a székesfehérvári csapat kiszámíthatatlanul (és jól) játszik idén, ezért minden tippelgetés felesleges. A vendégek legnagyobb problémája, hogy a házi gólkirály, Terjék bokája még sérült, így szinte biztos, hogy nem játszhat. Az MTK-ban Győri műtét után lábadozik, Jezdimirovic pedig combsérüléssel bajlódik. Jó hír viszont, hogy Komlósi letöltötte eltiltását.

A fővárosi rangadón a Kispest az Újpestet fogadja, és a találkozó főleg Dvériék számára lehet sorsdöntő. A lilák hullámzó teljesítményére az sem lehet gyógyír, hogy egy-egy siker után Kisteleki István vezetőedző magasztalja a csapatot. A hazai, Zalaegerszeg elleni súlyos, 4-1-es vereség miatt a hírek szerint ingatag lábakon áll a tréner pozíciója. De közönség többet vár Dvéritől is, aki a hírek szerint a Videotonnal kokettál. Korolovszky piros lapja miatt nem játszhat. Kispesten nyugodt körülmények között dolgozhat Glázer Róbert, aki korábban Újpesten is edzősködött. Szerdán nem számíthat a lábujj-sérüléssel bajlódó Kovács Bélára, de Téger és a brazil Goncalves sem játékra kész. Lipták visszatérhet eltiltásából.

Az élvonal egyetlen keddi mérkőzésén Debrecenben a Ferencváros vendégeskedik. Hogy mennyire lesz vendégszerető a Loki az este nyolc órára kiderül, ám a statisztika azt bizonyítja, nem lesz sétagalopp az ütközet. A Fradi az elmúlt öt évben mindössze egyszer tudott nyerni a Hajdúságban, igaz, tavalyi 2-0-s sikere a bajnoki aranyérem felé vezető út egyik fontos állomása volt. Emellett viszont mindössze egy szerény 2-2-t tud felmutatni a gárda, még 1996-97-ből, a másik három meccsen sima hazai győzelem született. Mint például az 1998-99-es szezonban, amikor 6-1-re nyert a Loki.

A Debrecenből most hárman is hiányoznak: Horváth sarokműtét után lábadozik, míg két meghatározó ember, Plókai és Majoros három sárga lapja miatt pihen. A Ferencvárosnál három csatár, Gera, Horváth Péter és Jancula, valamint két bal oldali játékos, Nagy Norbert és Keller sérült, míg Kriston sárga lapok miatt nem szerepelhet.

A 19. forduló párosítása:
November 20., kedd
Debrecen - Ferencváros 18 (Sport1)
November 21., szerda
Vasas - Haladás 16
Győr - Dunaferr 17
MTK - Videoton 17
ZTE - Sopron 17
Kispest - Újpest 17.15 (m1)