Vágólapra másolva!
A szombati Haladás elleni szombathelyi és a debreceni győzelmével azt lehet mondani, újra talpra állt a Ferencváros. Persze a dobogóhoz még ez is kevés, mindenesetre az Üllői úton lényegesen jobb a hangulat, mint az elmúlt időszakban. A két idegenbeli sikerről és a jövőbeni tervekről Hrutka Jánost, a Fradi válogatott középhátvédjét kérdeztük.

- Elsősorban minek tulajdonítják, hogy a korábbi bukdácsolást követően a Haladás és a Debrecen ellen két, igencsak nehéz mérkőzést is sikerült megnyerniük?
- Bizonyára több összetevője van ennek, szerintem azonban a legfontosabb, hogy zömében újra összeállt a tavalyi csapat. S itt mindenekelőtt a védelmünkre gondolok, ahol Dragóner, Balog Zoli és jómagam rengeteg meccset letudtunk már közösen, azaz ismerjük egymás gondolatát is. Talán az is sokat jelentett, hogy Debrecenben Vén Gabi újra szerepet kapott, hiszen a tavalyi bajnoki címben ő is vastagon benne volt.

- Egyetért azzal, hogy a két meccsen szerzett 6 pont dacára egyik meccsen sem árultak el komolyabb formajavulást, pontosabban hogy még mindig adósak a kezdeményezőbb stílusú futballal?
- Ezzel tisztában vagyunk. Sőt, elismerjük, a szerencsére is szükségünk volt Szombathelyen és Debrecenben is. Ugyanakkor a rossz szériát követően ideje volt, hogy nekünk is sikerüljön már valami. Érdekes egyébként, hogy korábban a könnyebb meccseinket buktuk el, míg most két nehezebb összecsapást megnyertünk. Igaz, ennek csak akkor lesz nagy értéke, ha szombaton a az Üllői úton a Vasas ellen, majd jövő héten Győrben is sikerül győznünk. Ez esetben óriási önbizalommal várhatjuk a listavezető MTK-t az utolsó körben. No meg nem is esélytelenül.

- Gondolom, a dupla sikert követően oldottabb az öltözői légkör.
- De még mennyire! Végre ismét jó a hangulat a csapatnál, de ami ennél is fontosabb, hogy hosszú idő után a szurkolóinknak örömet szereztünk. Már Szombathelyen boldogan énekeltek a drukkereink, Debrecenben pedig egyenesen karneváli hangulatot teremtett a Fradi-tábor a meccs után. Mondanom sem kell, boldogan üvöltöttünk együtt lelkes szurkolóinkkal a lefújást követően.

Bánki József

Korábban: