Vágólapra másolva!

"Effe" a Sun riporterének azt nyilatkozta, Beckham nem méltó arra, hogy ő kapja az Aranylabdát. A csapatába hosszú idő után visszatérő Effenberg személyes tapasztalatai alapján kijelentette: "Beckham borzasztóan játszott, rengeteg labdát eladott. Ha ezt én tettem volna, magamra haragítottam volna a közönséget. Az angol nem érdemli meg az Aranylabdát."

Az angol középpályás is az ötven megnevezett labdarúgó között van, aki esélyes a díj elnyerésére, mi több, a portugál Figo és a spanyol Raúl mellett a három legesélyesebb kandidáló egyike. Figo korábban Effenberghez hasonlóan vélekedett a Manchester United 26 éves játékosáról, mondván: "Beckham még nem Európa legjobbja." Ehhez azonban illik tudni, hogy Figo elsősorban csapattársát, Raúlt favorizálja.

Lehet egyébként, hogy Effenberg jobban tenné, ha a saját portája körül sepregetne, mert amikor a 70. percben Ottmar Hitzfeld lecserélte, s a játékos elhagyta a pályát, akkor bizony nem csak szórványos fütty hallatszott a Bayern München stadionjában. A 33 éves középpályás persze nem szívta mellre a dolgot: "Hosszú idő után tértem vissza a csapatba, s azt gondolom, nem játszottam rosszul. Persze ha valaki fütyülni akar, akkor fütyüljön." Majd gyorsan hozzátette: "Azért nem esett jól a kritika, mert a csapattal már sok szép sikert elértem."

Thury Gábor

Ajánlat: