Vágólapra másolva!
Egy héten belül két labdarúgó, a holland Jaap Stam és a spanyol Josep Guardiola is fennakadt egy olaszországi doppingvizsgálaton. Az estekről a Real Madrid két klasszisa nyilvánított véleményt, mondván, nagyon érdekes, hogy csak az olaszoknál és csak külföldiekkel fordul elő ilyen skandalum.

A Real Madrid portugál sztárja, Luis Figo megkérdőjelezi az olasz doppingvizsgálatok komolyságát, miután két jóbarátja, Fernando Couto és Josep Guardiola is fennakadt az ellenőrzésen. "Nemcsak azt a kérdést kell feltennünk, miért ez a sok eset, hanem azt is, miért csak külföldiek akadnak fenn a rostán" - mondta Figo. "Nagyon furcsának találom ezeket az eseteket. Jobban ismerem Fernandót, mint Guardiolát, de bármibe le merném fogadni, hogy mindkettő ártatlan. Az is furcsa, hogy más ligákban nincsenek ilyen botrányok. Tegnap beszéltem telefonon Guardiolával és megbeszéltük, hogy gyakorlatilag nincs megoldás. Annak bizonyítása, hogy ő ártatlan, szinte lehetetlen."

Fernando Hierro, a Real Madrid középső védője szintén megkérdőjelezte, a Serie A doppingellenes programjának legitimitását. "Érdekes, hogy Guardiola közel 30 spanyol tesztje semmit sem mutatott ki. Aztán megérkezett Olaszországba és fennakadt az első vizsgálaton. Hiszek neki, de mit számít ez? Nem hibáztatok senkit, mert nem tudom, mi történik a calcióban"

Guardiola egyébként bejelentette, ha a vizsgálatok bűnösnek találják, és emiatt eltiltják a labdarúgástól, akkor befejezi az aktív játékot.

Pincési László

Korábban: