Vágólapra másolva!
Nem kápráztatták el a szurkolókat az angol bajnokság résztvevői a tizenötödik forduló szombati játéknapján, hiszen az ekkor megrendezett hat találkozó közül három gólnélküli döntetlenre végződött, a másik három összecsapáson pedig egyaránt csak egyszer zördült meg a háló. Lehet, hogy a focisták már a tervbe vett sztrájkra készítették fel a drukkereket, mert ha ilyen meccseket játszanak, akkor senki sem fogja hiányolni a televízióban a találkozókat...

Az igazi rangadókat csak vasárnap rendezik meg, így a Newcastle előtt adott volt a lehetőség, hogy ha csak egy napra is, de csatlakozzanak az élen álló Liverpoolhoz és Leeds Unitedhez. A Szarkák a tabella hátsó felében álló Derby Countyt fogadták, amely idegenben eddig még egyetlen meccset sem nyert meg, de most az első fél órában úgy futballozott, mintha az élcsoportban szerepelne. A Kosok ebben az időszakban három tiszta gólhelyzetet is teremtettek Shay Given kapuja előtt, és csak saját magukat hibáztathatták, hogy nem szereztek vezetést. A rossz helyzetkihasználásnak aztán hamar kárát látták, hiszen harminc perc elteltével a hazaiak jutottak tizenegyeshez: a francia jobbszélső, Laurent Robert ezúttal a bal oldalon tűnt fel, és a vendégek védője, Chris Riggott csak szabálytalanul tudta szerelni. A jogos büntetőt Alan Shearer értékesítette, és ezzel a játék képe is alaposan megváltozott, innentől kezdve már a Szarkák diktálták az iramot. Ennek ellenére a Derby egy pontot elvihetett volna a St. James Parkból, hiszen a második játékrészben a vendégek is tizenegyeshez jutottak, ám Fabrizio Ravanelli az eset előtt reklamálásért sárga lapot kapó kapusba vágta a labdát.

Különösen elégedettek voltak a játéknapot követően a Southampton drukkerei is, hiszen olyat láthattak, amire a klub történetében még nem volt példa: kedvenc együttesük győzni tudott vadonatúj stadionjában, a St. Mary's-ben. A nyáron átadott "hiper-modern" aréna eddig nem sok sikerélményt hozott a Szentek számára, hiszen a csapat eddigi öt hazai mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett. Most a Charlton Athletic elleni kiesési rangadón megtört a jég, és a fő "jégtörő" a lett Marian Pahars volt, akinek ez már a hetedik találata volt az idényben. Csatártársa, James Beattie is betalálhatott volna, lehetősége legalábbis megvolt rá, de teljesen egyedül öt méterről a dermedten álló kapus kezébe fejelt. Fogta is a "bűnös testrészt" rendesen az eset után.

Láthattak még gólt a West Ham United stadionjában, az Upton Parkban is, de a hazai drukkerek ennek nem nagyon örültek, hiszen a találatot a vendégek szerezték, Les Ferdinand révén. A színes bőrű csatár azt követően talált a hálóba, hogy Gustavo Poyet fejesét David James nagy bravúrral kiütötte. Az uruguay-i ugyanazzal a mozdulattal fejjel nekiesett a kapufának, és így a gólörömben sem nagyon tudott részt venni - le is kellett cserélni, mivel nem nagyon tudta, hol is van.

Premier League, 14. forduló:
Bolton Wanderers - Fulham 0-0

Chelsea - Blackburn 0-0

Leicester City - Everton 0-0

Newcastle United - Derby County 1-0 (1-0)
gól: Shearer (30. - 11-esből)

Southampton - Charlton 1-0 (0-0)
gól:
Pahars (59.)

West Ham - Tottenham 0-1 (0-0)
gól: Les Ferdinand (50.)

Ajánlat:

A Premier League állása

Korábban: