Vágólapra másolva!
A rengeteg hibával játszó Ferencváros különösebb nehézségek nélkül győzte le a nála is gyengébb teljesítményt nyújtó Vasast.

Borsodi Liga, 20. forduló
Ferencváros - Vasas 2-0 (1-0)
Üllői út, 3000 néző, V: Bede
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes (Szabó 55.) - Pinte (Cheregi 46.), Lipcsei, Vén, Szkukalek - Jovic, Horváth (Varga 82.), Zombori
Vasas: Nota - Schindler, Juhár, Tóth A., Andre (Mitrovic 65.) - Maróti, Hegedűs, Tóth N., Kovrig - Gyánó, Zrlic (Zsolnai 79.)
gól: Dragóner (35.), Jovic (53.)
sárga lap: Dragóner (57.), illetve Kovrig (48.), Tóth A. (70.), Gyánó (71.)

Még leírni is szomorú: az egykor teltházat vonzó Ferencváros-Vasas rangadót szombat délután mindössze 3000 néző nézte meg az Üllői úton. Azaz, hiába nyert egymás után két meccset a Fradi, a hideg idő és a tévéközvetítés okán a szurkolók inkább az otthoni fotelt választották. Az első lövést a hetedik percben Zombori küldte kapura, akinek édesapja egykoron a Vasas válogatott labdarúgója volt, a labda azonban arasszal a kapufa mellett zúgott el. A következő percek a nihilt hozták el, a félidő közepén aztán Jovic lesgyanús szituációból lőtt a hálóba, s bizony nem biztos hogy jól döntött a partjező. A semmitmondó labdázásra jellemző, hogy az egyik felháborodott drukker így kiáltott fel: "Az NB II-ben jobb a színvonal, s ott legalább hajtanak is." Még el sem hangzott a jogos kritika, amikor a 34. percben Balog bedobásából Gyepes továbbcsúsztatta a labdát, amit a berobbanó Dragóner 3 méterről a hálóba emelt (1-0). Az első 45 perc zárásaként Gyánó fejesét védte Szűcs, ám ezt a félidőt röviden így lehet jellemezni: tanácstalan nívótlanság.

A szünet után látványos tűzijátékkal indítottak a hazai ultrák, de a pirotechnikai bemutató feltehetően sokba kerül majd a klubnak. Az 52. percben az első valamire való akcióból növelte előnyét a Fradi, amikor is Zombori centerezéséből Jovic szép gólt lőtt a hosszú sarokba (2-0). Ezután Horváth Péter lőtt alig mellé, s ennyi elég is volt, hogy megjöjjön a maroknyi hazai publikum hangja. Az első veszélyes Vasas-ellentámadás végén, a 60. percben Tóth Norbert lövése zúgott el a bal saroknál. Válaszként Jovic hozta kihagyhatatlan ziccerbe Hotrváthot, ám a centernek "sikerült" mellé emelnie a labdát, ahogy a túloldalon is hasonlóan cselekedett Tóth Norbert. Rossz mérkőzésen az enerváltan futballozó Ferencváros megérdemelten győzte le a nála is gyengébben játszó Vasast.

Csank János: "Számunkra kritikus meccs volt a mai, hiszen a két idengenbeli győzelmünk csak úgy ért valamit, ha most is begyűjtjük a három pontot. Pontatlanul játszottunk, amihez azért hozzájárult a Vasas szervezett taktikája is. Ráadásul Pintét a szünetben sérülés miatt le kellett cserélnem, ahogy nem sokkal a szünet után Gyepest is. Ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy nem volt folyamatos a játékunk, de a legfontosabb, hogy nyertünk."

Komjáti András: "Az első félidőben még úgy ahogy adódtak lehetőségeink, ám a játékosok rendre rossz döntést hoztak. A második félidő elején kapott gyors gól megfogta a csapatot, s bár nem tudom, hogy ezt a találatot les előzte-e meg, összességében azt kell mondanom, a Fradi megérdemelten nyert."

Bánki József

Korábban: