Társoldalunk:

Barthezt vigasztalják honfitársai 

"Más játékosokhoz hasonlóan a kapusoknál is előfordulnak rossz időszakok. Barthez még most is világklasszis" - mondta Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője a Manchester United futballistájáról.

Fotó: Reuters
Mostanában sok kritika éri a Manchester védelmét
A világ- és Európa-bajnok francia válogatott hálóőrének hetek óta tartó mélyrepülésének újabb állomását jelentette a vasárnapi londoni rangadó (3-1), amelynek utolsó tíz percében kétszer is kapitális hibát vétett. A 80. percben egy hazaadás után odapasszolta a labdát a tizenhatoson ácsorgó Thierry Henrynak, majd öt perccel később egy előreívelést ejtett honfitársa elé. Az Arsenal csatára természetesen mindkét esetben könnyedén lőtt az üresen hagyott kapuba. (Egyébként a Manchester hivatalos honlapjának a látogatói szerint Barthez volt az "Arsenal elleni meccs embere": a több mint hatezer voks 36%-át kapta). 

"A lefújás után nehéz pillanatokat élt át, nem is próbáltam vigasztalni. Nagyon sajnálom Fabient, hiszen a barátom" - mondta Henry.

Barthez a 2001-2002-es szezon kezdete óta bizonytalankodik, számos mérkőzésen vétett sorsdöntő hibákat. A Manchester United eddig már legalább négy mérkőzést veszített el a harminc éves kapus miatt: az Arsenal elleni találkozót megelőzően a Deportivo La Coruna (3-2-re a spanyolok nyertek) elleni hazai BL-találkozón is bakik sorozatával segítette az ellenfelet. Nem sokkal később a Liverpool elleni bajnokin olyannyira nem remekelt, hogy Sir Alex Ferguson vezetőedző kijelentette: "nincs már sok dobása". 

Elképzelhető, hogy Barthez vasárnap hosszú időre "kivédte" magát a manchesteri kapuból, s egyesek szerint kérdéses, hogy a francia válogatottat képes lesz-e újra győzelemre vezetni a jövő évi világbajnokságon.

Korábban: