Vágólapra másolva!
Nincsen már veretlen gárda a spanyol élvonalban, mivel a 14. játéknapon a Valencia is elszenvedte első vereségét a Real Sociedadnak köszönhetően. Az élcsapatok közül azonban nem csak a Valencia járt rosszul, hiszen a játéknap előtt az első négy helyen álló gárdák közül egyik sem szerzett pontot. A forduló legnagyobb győztese így a Real Madrid lett, amely maradt ugyan a hetedik helyen, de hátránya az éllovas Deportivóval szemben már csak négy pont.

A királyi gárda a hét végén a fővárosban maradhatott, hiszen bár idegenben lépett pályára, ellenfele a szintén madridi Rayo Vallecano volt. A Real semmit sem bízott a véletlenre, már a második percben megszerezte a vezetést: Fernando Morientes keresztbe elfejelt labdája valószínűleg áthaladt volna a gólvonalon, de a kapufa mellett álldogáló Raúl biztos, ami biztos alapon még beljebb segítette. Morientes nem sokat bánkódott azon, hogy csapattársa tuti góltól fosztotta meg, hanem inkább magát kárpótolta: még az első játékrészben ő is eredményes volt, majd a szünet után is bevette a Rayo hálóját. A csatár így legutóbbi három mérkőzésén egyaránt két gólt szerzett, és egyre inkább kezdi megtalálni régi formáját, amely alapján a madridiak elmondhatják, hogy már a csatársorban sincsenek problémáik.

A listavezető RC Deportivo a hét közben a Bajnokok Ligájában remek teljesítménnyel múlta felül az angol Arsenalt, most azonban sima vereséget szenvedett attól a Mallorcától, amely a BL korábbi fázisában szintén legyőzte az Ágyúsokat. A corunai vereségben minden bizonnyal nem kis szerepet játszott az, hogy Irureta mester megint alaposan megkeverte a kezdő tizenegyét, és az angolok ellen oly sikeres Diego Tristán-Roy Makaay csatárduó egyik tagját sem jelölte csapatába. Igaz, a helyükön pályára lépő Walter Pandiani ugyan betalált, de a hazai csapat négyszer is mattolta Molinát, és ebből kettőt a mallorcaiak csatára, Alberto Luque szerzett, vagyis a csatársorok közti különbség is döntő volt.

Nem járt sokkal jobban a másik Deportivo, az Alavés sem, amely a Villarreal ellen szenvedett vereséget. A Primera División második legjobb védelmével rendelkező vitóriaiak most is csak egy gólt kaptak, de ez is elég volt a vereséghez, hiszen ők egyszer sem tudtak betalálni. A bekapott gól ellenére az Alavés hátsó alakzata most már nem a második legjobb Spanyolországban, hanem holtversenyben első a Valencia védelmével, amely ezúttal kétszer kapitulált a Real Sociedad otthonában. A baszkok mindkét találatát a litván Edgaras Jankauskas érte el, aki előbb egy kiugratás végén volt eredményes, majd tizenegyesből bombázott Santiago Canizares hálójába. Tovább szaporította a Valencia gondjait, hogy középpályása, Rufete súlyosnak tűnő sérülést szenvedett: a játékos senkitől sem zavartatva vezette a labdát a félpályánál, amikor a combjához kapott, összeesett és hordágyon kellett levinni a pályáról.

Ajánlat:

A spanyol bajnokság állása