Társoldalunk:

Várszegi arccal a Ferencváros felé

Nem sokan kételkednek abban, hogy a télen komoly változások várhatók a Ferencvárosnál. S nem is biztos, hogy csak a kispadon. Mindez viszont akár az MTK-t is érintheti. Már nyáron felmerült: ha a Fradinak sikerül bejutnia a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe, néhány kék-fehér futballistával erősítenék meg az ősi riválist. Mindez természetesen összefüggésbe hozható az MTK-t saját cégein keresztül birtokló, míg a Ferencváros labdarúgó kft-jében nyolcvan százalékos tulajdonrészt szerző Várszegi Gábor személyével.

Fotó: Reuters
Talán Illés is a Fradiban folytatja
Korábban Illés Béla esetleges Üllői úti ártigazolásáról is beszéltek szűkebb berkekben, mostanság azonban már Madar Csaba neve is felmerült a kék-fehér mezt zöld-ferérre cserélők emlegetésekor. Persze Illés esetében még az áhított Bajnokok Ligája-szereplés adott apropót, pillanatnyilag azonban a Fradi nem csupán a BL-től, de még az UEFA-kupa szerepléstől is igen távol van. Ráadásul Illés toronymagasan a legnépszerűbb játékos az MTK-ban, ám Madar közkedveltsége sem marad el túlzottan az irányító mögött, azaz a kék-fehér táborban komoly felzúdulást keltene az esetleges távozásuk. Ettől függetlenül a jövőben nem elképzelhetetlen, hogy jónéhány MTK-játékos kerüljön át a Ferencvároshoz.

Ami a további terveket illeti, híreink szerint Garami József szakmai igazgató megbízást kapott Várszegi Gábortól, hogy nézzen körül a hazai és a külföldi játékospiacon - a Ferencváros számára. Üzleti elképzeléseiben pedig Várszegi Gábor sem hagyott kétséget afelől, hogy számára az MTK emocionális kérdés, az FTC "biznisz". Az érvényes szabályok szerint azonban két klubnak nem lehet egy tulajdonosa, így Várszegi a kék-fehér egyesületből névlegesen kiszáll. Legközelebbi munkatársa és barátja, Bukor Ferenc viszi tovább az MTK FC Hungária ügyeit, aki egyébként jelenleg is a futballklub elnöke.

A tényeket szem előtt tartva azért senki előtt ne legyen kérdés: Várszegi Gábor sem materiális, sem érzelmi alapon nem hagyja el az MTK-t. Igaz, erről soha nem is volt szó.

Bánki József

Korábban:

Várszegi Gábor nem változtat a Fradinál - egyelőre