Vágólapra másolva!
Robbie Fowler, az FC Liverpool labdarúgócsapatának csatára csütörtökön éjszaka aláírta öt évre szóló szerződését a Leeds Unitedhez.

A válogatott futballistáért 11 millió fontot (4,3 milliárd forint) fizetett a klub, amely valószínűleg már a vasárnapi, Fulham elleni bajnokin pályára küldi új szerzeményét.

"Fiatal, sikerre éhes együttesbe kerülök és ami a legfontosabb, állandó játéklehetőséghez jutok" - mondta a megállapodás szentesítése után Fowler.

A 26 éves támadó tíz évet játszott a Liverpoolban, 330 mérkőzésen 171 gólt szerzett. Az utóbbi időben Michael Owen és Emile Heskey mellett csak néhányszor jutott szerephez, s többször összetűzésbe került Phil Thompson pályaedzővel.

"Sokáig gondolkodtam, mielőtt meghoztam a távozásról szóló döntést, hiszen nem volt könnyű otthagyni a Liverpoolt. Úgy érzem, hogy a váltás a hasznomra válik majd."

Az átigazolás hírére a londoni William Hill bukméker iroda radikálisan csökkentette Fowlerre vonatkozó oddsát: a korábbi 80-szoros nyeremény helyett már csak tétjük 33-szorosát vehetik fel azok, akik arra tippelnek, hogy ő lesz a Premier League gólkirálya.