Vágólapra másolva!
Irigylésre méltó helyzetben van Hector Cúper, az Inter labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az argentin szakembernek ugyanis most kellemes gondjai támadtak: nem tudja eldönteni, hogy négy világklasszis csatárából kit is játszasson. Problémája van a listavezető Chievónak is: a veronai kiscsapatnak félelmét kell leküzdenie, hiszen először látogat a híres San Siróba.

Az olasz Serie A rangadóján a listavezető Chievo az AC Milannal mérkőzik Milánóban. A kiscsapatnál nincsen hiányzó, a szakvezetés várhatóan a Corradi, Marazzina kettőssel kezd a csatársorban, így Cossato csak kispados lesz. A hazai gárdában a török Ümit piros lapja miatt bűnhődik, viszont ha minden kötél szakad, akkor Daniele Daino bevethető, miután a Derby County visszaküldte anyaegyesületéhez, azaz Milánóba. Jó hír, hogy Sevcsenko mellett visszatérhet a kezdőbe a brazil Serginho és a dán Laursen is.

A találkozó érdekessége, hogy a Serie A történetében még nem volt példa Milan-Chievo mérkőzésre, hiszen a veronaiak most töltik első élvonalbeli idényüket, míg a Milan (az Interrel karöltve) nem nagyon szokott kiesni (igaz, az AC volt már másodosztályú, még a '80-as évek eleji totóbotrány idején, ekkor a Chievo a harmadosztályban vitézkedett).

A másik milánói együttes, az Inter Bergamóba látogat, ahol az Atalanta látja vendégül. Hector Cúper, az Inter argentin trénere már a bőség zavarával küzd, hiszen hirtelen megszaporodtak csatárai. Felépült ugyanis sérüléséből Vieri és Ronaldo, míg az uruguayi Recoba eltiltása is lejárt. A kérdés csupán az, hogy Cúper a nevek, vagy a teljesítmény között dönt. Ha az első változat válik be, akkor Vieri és Ronaldo kezd, ha utóbbi, akkor maximum csak egyikük, hiszen az együttes házi gólkirályát, a Sierra Leone-i Mohamed Kallont nagy hiba lenne kihagyni. Mint ahogy ezt nem is teszi meg Cúper. A hazaiak a hétgólos Christiano Doniban bíznak a leginkább.

A Juventus két zseniális csatárávall, Del Pieróval és Trezeguet-vel kezd majd, a csütörtöki, Leverkusen elleni BL-diadal után nem is szabad kihagyni a gólszerzőket. A középpályán Davids helye sem biztos, hiszen helyettese, a horvát Tudor jól játszott és gólt is szerzett. A Perugia két "várost" is nélkülöz majd: eltiltás miatt ugyanis sem Monaco, sem Paris nem szerepelhet.

13. forduló párosítása:
Szombat:
Juventus - Perugia (20.30)

Vasárnap:
Atalanta - Inter, Fiorentina - Piacenza, Lecce - Lazio, AC Milan - Chievo, AS Roma - Venezia, Udinese - Parma, Verona - Brescia, Bologna - Torino (mind 20.30).

Pincési László