Vágólapra másolva!
Bár a DPA hírügynökség Eduard Geyer edző kijelentése nyomán arról tudósít, hogy kimarad a Cottbus kezdő csapatából Vasile Miriuta, a magyar válogatott focista cáfolja az értesülést.

Nem megy a Cottbusnak a Bundesligában, az utóbbi tíz bajnokin egyszer sem tudott nyerni, egyre inkább kieső pozícióba kerül, így aztán érthető, hogy mindenki keresi az okokat. Így tett Eduard Geyer edző is, aki a DPA hírügynökségnek bírálta játékosait. Kritikai megjegyzései nem kímélték az együttes irányítóját, a magyar válogatott Vasile Miriutát sem. Sőt Geyer kilátásba helyezte, hogy nevelő szándékkal a kispadra ülteti a középpályást Münchenben, az 1860 elleni bajnokin.

"Meglepődve hallom ezt" - mondta tegnap érdeklődésünkre Miriuta - "mert éppen a ma délelőtti edzésen Geyer külön elbeszélgetett velem, és biztatott, hogy amennyiben egészséges vagyok, úgy száz százalék, hogy a kezdő csapatban leszek."

Ugyanakkor a futballista is elismerte, nincs a csúcson, megérti, ha tőle is többet várnak a szurkolók és a vezetők. Az egész csapat rossz teljesítményt nyújt, nyoma sincs a korábbi magabiztos játéknak, mindenki öncélúan cselezget, egyénileg szeretné megtalálni a megoldást, pedig látható, hogy úgy nem megy. Ráadásul senki nem tudja az eredménytelen játék igazi okát. Találgatásokban ugyan nincs hiány, sokan állítják, megzavarta a fejeket a cottbusi vezetők ellen folytatott adó- és pénzügyi vizsgálat, ám ezt Miriuta kapásból cáfolta.

Elmondta, ebből ők, játékosok semmit nem éreznek, csak az újságokból értesültek a vizsgálat híréről. A fizetésüket változatlanul pontosan megkapják, és továbbra is csupán a játékra kell - vagy inkább kellene - koncentrálniuk, nem a menekülés egyéni útvonalát keresni, hanem megszakítani végre a nyeretlenségi sorozatot, és elmozdulni végre fölfelé. Éppen ezért Miriuta egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz a nyáron, hol folytatja majd a pályafutását. A szerződése lejár, és döntő lehet a kérdésben, hogy a Cottbus az élvonalban marad-e, avagy kiesik.

"Csak maradjunk bent" - folytatta Miriuta ", az a fontos, s ha sikerül, egyenesben maradok. Minden másról ráérek később gondolkodni és dönteni."

A Cottbus többi magyarja sincs valami jó passzban. Sebők Vilmos még mindig sérült, Mátyus Jánost és Vincze Ottót pedig nem nagyon foglalkoztatja mostanában Geyer. Vincze azt mondja, türelmetlenkednie nem szabad, hiszen meg tanulta a profi futballban, hogy mindig az edzőé az utolsó szó.

Burkovits Ferenc

Ajánlat: