Vágólapra másolva!
Csütörtökre három mérkőzés maradt a spanyol kupa második fordulójából, ám az izgalmak nem maradtak el, hiszen két párosításban is tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutástól. A Málaga tovább folytatta az élvonalbeli csapatok szenvedését, hiszen kikapott a Ciudad de Murcia együttesével szemben, a Villarreal viszont továbbjutott - bár a diadalért súlyos árat kellett fizetnie a csapatnak.

A Levante-Villarreal mérkőzés tulajdonképpen helyi rangadónak számít, hiszen mindkét csapata Valencia tartományból származik, ám az első félidőben nem nagyon látszott, hogy a gárdák különösebben törték magukat.

A vendégek úgy álltak hozzá a meccshez, hogy előbb-utóbb majd csak berúgnak egy gólt, és a hazaiak sem erőltették a támadásokat. Ekkor kevesen gondolták volna, hogy a forduló talán legérdekesebb összecsapása kerekedik ki a találkozóból. A második játékrészben a hazaiak középpályása, Roa ébresztette fel bóbiskolásukból a szurkolókat, amikor a félpályáról kapura emelt, és a labda a felső kapufán csattant. Gól azonban nem született, és a hosszabbításban felpörögtek az események: előbb Roa reklamálta ki magának a második piros lapot, majd nem sokkal később megszerezte a vezetést a Villarreal: a román Craioveanu ment el a szélen beadását Víctor még a gólvonalon álló védőkbe lőtte, de a kipattanót az argentin Martín Palermo a hálóba bombázta.

Az "őrültségéről" nevezetes támadó ezt követően a kapu mögé szaladt, hogy az ott lévő szurkolókkal együtt ünnepeljen. A drukkerek vették a lapot, és leözönlöttek, hogy köszöntsék a gólszerzőt, a lelátót határoló reklámtábla azonban nem bírta a nagy nyomást, és leomlott - éppen Palermo (és csapattársa) lábaira.

Az argentint hordágyon kellett levinni a pályáról, és sejteni lehetett, hogy nagy baj van, hiszen bal lábát letakarták - mint kiderült, kettős sípcsonttörést szenvedett. A meccs azért tovább folytatódott, és a Levantének két perccel a lefújás előtt tizenegyesből sikerült kiegyenlítenie, következtek tehát a büntetőrúgások, ahol eleinte úgy tűnt, hogy a Levante kerülhet ki győztesen, hiszen a vendégek részéről Unai hibázott. Az utolsó levantei lövőnek Aureliónak csak be kellett volna rúgnia a maga büntetőjét, de mellé lőtt, és a következő körben Moráles is hibázott a hazaiak részéről, így mégis a Villarreal mehetett tovább.

Eredmények:

Ciudad de Murcia - Málaga CF 1-1, tizenegyesekkel 4-2
gól:
Bomba (47.), ill. Roteta (75.)

Levante - Villarreal 1-1, tizenegyesekkel 4-5
gól:
Lima (118.), ill. Palermo (98.)
kiállítva: Roa (Levante, 95.)

Lleida - Nástic 1-2