Vágólapra másolva!
Remek játékot hozott a ZTE-Dunaferr 1-1-es döntetlennel végződött bajnoki mérkőzés. A Zete döntetlenje azt jelenti, hogy a szerdai forduló eredményétől függetlenül a második helyről várhatja a tavaszi folytatást. A találkozóról és körülményeiről zalaegerszegi részről Molnár Balázs, míg a vendégektől Egervári Sándor vezetőedző és Lengyel Ferenc nyilatkozott az [origo]-nak.

A spanyol Espanolból hazatért Molnár szerint a döntetlen reális eredmény. "Nem mondom, hogy nekünk jó volt az iksz, de végül is megmaradt a dunaújvárosiakkal szemben a hat pontos előnyünk. Az is igaz, hogy szerettünk volna visszavágni a korábbi 4-1-es vereségért, de ettől függetlenül nem vagyok elkeseredve a döntetlen miatt".

- Több helyzetük volt, mégis elégedett az iksszel?
- Igazán annak örülök, hogy másodikként vágunk a tavasznak. Nem gondoltam volna, hogy az ellenfél ennyire visszaáll védekezni.

- Egyre jobban játszik, s hallani, ismét külföld felé kacsingat. Van alapja a felvetéseknek?
- A légióskodásról az a véleményem, bármilyen jó csapathoz kerül az ember, ha nem játszik, az kibírhatatlan. Jelenleg nem foglalkoztat a külföldi szerződés, ráadásul harminc éve nem volt ilyen jó csapat Egerszegen.

Egervári Sándor is a vendégek védekezését emelte ki."Fegyelmezettek és zártak voltunk, az utóbbi hetekben bizony ritkán láttam ilyet csapatomtól. Kár, hogy nem tudtuk jobban kitolni védekezésünket, mert sok pontrúgás volt a kapunk közelében, s az egyik lehetőséget Kenesei pazarul értékesítette.

Lengyel Ferenc, a Dunaferr csapatkapitánya is reálisnak érzi az eredményt. "A Zete nagy erőket mozgatott meg, rég játszottam olyan védekező szerepkörben, mint szombaton. Igaz, Egrevári Sándor azt mondta, ne menjek annyiszor fel, mert nekem a labdákat kell összegyűjtenem".

A találkozó 83.percében a kitőrő Rósát Szamosi szerelte, majd mindketten a földre estek. Úgy tűnt, Rósa belerúgott a hazai futballistába, de Juhos játékvezető már az ellentámadással volt elfoglalva. A közönség tüntetett, a dunaújvárosi stábot megdobálták, majd a hazai drukkereknek az sem tetszett, hogy Juhos - ahogyan a meccs után fogalmazott - Molnár lefejeléséért kiállította Radu Sabót. Molnár Balázs szerint Juhos abban hibázott, hogy nem torolta meg Rósa szabálytalanságát. A középpályás állítja, Rósa az eséskor rátiport Szamosi lábára, s ezt legalább a partjelzőnek észre kellett volna vennie. A tömeg ezután fordult a dunaújvárosi kispad ellen, megdobálta Egerváriékat, akik a pálya felé menekültek. Egervári ennek ellenére mértéktartóan nyilatkozott. "Mostanség a hazai futball egyik fellegvára Zalaegerszeg. Én a bedobálásoktól eltekintve nem éreztem magam rosszul, a közönség a saját játékosait is fanatizálta. Ne tagadjuk, a futballhoz nézők is kellenek, más kérdés, hogy ezek a megnyilvánulások viszont nem".

Lengyel Ferenc is határozatlannak tartotta Juhost. A kiállítást jogosnak véli, ám szerinte Sabo nem lefejelte a dunaújvárosi Molnárt, hanem Égert ütötte meg. Juhos éppen arra fordult, látta az esetet, nem tehetett mást, kiállította Sabót.

A találkozót követően a feldühödt szurkolók betörték a játékvezetői öltöző ablakát, a rendezők pedig Egerváriékat is felelősnek tartották a vendégek kispadja körül kialakult helyzetért. Szerintük a dunaújvárosiak provokálták a drukkereket, s akkor kezdődött el a bedobálás.

Thury Gábor

Korábban:

Zalában az őszi ezüst