Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (november 25.-december 2.)

Jerzy Dudek (lengyel, Liverpool FC): a Vörösök vezetőedzője, Gerard Houllier a bajnokság első pár fordulója után nem nagyon volt elégedett kapusának, Sander Westerveldnek teljesítményével, és éppen ezért két portást is igazolt.Közülük a lengyel Dudek számít az első számú kapusnak, és a hálóőr egyre inkább igazolja megvétele jogosságát: a hét végén a Derby ellen remekül védett, és még Ravanelli tizenegyesét is hárította.
Mario Melchiot (holland, Chelsea FC): a londoni együttes általában jól szokott szerepelni a Manchester United otthonában, hiszen története során eddig mindössze egyszer kapott ki az Old Traffordon, és a Kékek ezúttal is nyerni tudtak a nagy rivális ellen. A győzelemhez az alaphangot a holland védő, Mario Melchiot adta meg a hatodik percben elért fejesgóljával. A játékos emellett védőmunkáját is kiválóan látta el. Frank Verlaat (holland, VfB Stuttgart): remekül megy mostanában Lisztes Krisztián csapatának, a VfB Stuttgartnak, hiszen az együttes két hét alatt a Bundesiga két éllovasát is legyőzte. A hét végén az idáig veretlen Bayer Leverkusen volt a soros, és a csapat középhátvédje, Frank Verlaar amellett, hogy szinte telejsen kikapcsota a vendégek életveszélyes csatárát, Ulf Kirsten, még győztes gólt is fejelt. Samuel Kuffour (ghánai, Bayern München): a bajorok a Világkupa elhódításával tették teljessé trófeagyűjteményüket, de előzetesen valószínűleg ők sem gondolták volna, hogy az argentin Boca Juniors ellen éppen egy védő szerzi majd a mindent eldöntő találatot. Pedig így történt, a hosszabbítás perceiben Kuffour merészkedett előre egy szögletnél, és vágta a léc alá a labdát. A hét végén a Hertha ellen már nem ment ilyen jól neki a játék, de a Világkupa-döntőben elért gól alapján megérdemli, hogy szerepeljen a hét válogatottjában. Carlos Llorens (spanyol, Deportivo Alavés): a vitóriai kiscsapatot fél évvel ezelőtt ismerte meg a világ, amikor egészen az UEFA-kupa döntőjéig menetelt, és ott csak gigászi küzdelemben kapott ki a Liverpooltól. Llorens azon a meccsen még nem volt ott a scaatban, hiszen csak a nyáron igazolta, de azóta remekül beilleszkedett a gárdába. Eleddig csak egy bajnokit hagytt ki, és balhátvéd létére az ellenfél kapuja előtt is remkül feltalálja magát, a hét végén a Barca ellen talált be.
Fredrik Ljungberg (svéd, Arsenal FC): az Ágyúsok a hét végi győzelmüknek köszönhetően már második az angol tabellán, és az utóbbi időben egyik legjobb formában lévő játékosuk nem más, mint a svéd Ljungberg. A színes hajú futballista egy héttel korábban a Manchester ellen is gólt szerzett, és most az Ipswich kapuját is bevette, ráadásul egy tizenegyest is kiharcolt, amit a francia Thierry Henry értékesített. Cristiano Doni (olasz, Atalanta): a bergamói gárda játékosa jelenleg talán a legjobb formában lévő olasz középpályás, hiszen futószalagon szállítja a gólokat, és 12 mérkőzés alatt már kilencszer volt eredményes. A hét végén az Internek is kettőt rúgott, sőt, lőtt egy harmadikat is, amit azonban a bíró érthetetlen módon nem adott meg. Ha ebben a formában folytatja, akkor biztos lehet benne, hogy ott lesz a világbajnokságra utazó válogatott keretben. Edú (brazil, Celta Vigo): a vigói együttes remek szezonkezdet után kissé megtorpant, és így sorsdöntő fontosságú volt a klub számára, hogy megszerezze a három pontot a Villarreal elleni hazai találkozón. A két, nemzetközi porondra éhítozó csapat mérkőzését a brazil Edú döntötte el, aki kétszer is betalált, és a szurkolól vastapssal köszöntötték, amikor pár peccel a lefújás előtt a tréner lehozta őt a pályáról. Ibon Begona (spanyol, Deportivo Alavés): az Alavés együttes hatalmas meglepetésre 15 forduló után vezeti a spanyol bajnokságot, köszönhetően annak, hogy a ht végén simán egyőzte a Barcelona együttesét. A vitóriaiak második találatát Ibon Begona szerezte egy távoli bombából. A középpályás egyébként nem tartozik a gólerős futbalisták közé, hiszen pályafutása során eddig mindössze háromszor volt eredményes az élvonalban, de most ezzel a remekül eltalált lövéssel tette fel a koronát remek teljesítményére.
Roberto Muzzi (olasz, Udinese): valóságos átok ült az Udinese együttesén, hiszen már április óta képtelen volt hazai pályán bajnokit nyerni, és a Parma elleni talákozó is katasztrofálisan kezdődött a számára, mivel a vendégek öt perc alatt kétgólos vezetéshez jutottak. A csapat azonban nem adta fel, és Muzzi vezéretével megfordította a találkozót. A támadó két gólt rúgott, ráadásul a hét közben az Inter elleni kupameccsen is eredményes volt, vagyis igazán jó hetet zárt. David Trézéguet (francia, Juventus): a torinóiak nem akármilyen tettet hajtottak végre, hiszen két nap alatt két mérkőzést is le kellett játszaniuk: előbb a Bayer Leverkusen elleni BL-meccset nyerték meg csütörtökön, majd szombaton már a Perugia elen diadalmaskodatak 2-0-ra. Az együttes góljainak felét a francia Trézéguet szerezte, aki a Leverkusen ellen akár mestehármast is elérhetett volna, ám nagyon önzetlenül Del Piero elé passzotl, ezzel is mutatva sportemberi nagyságát.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (november 19-26.)